Відбулися заходи до Дня Конституції

23 роки тому нарешті здійснилася давня мрія українського народу. І для прийдешніх поколінь історики запишуть: «У ніч з 27 на 28 червня 1996 року, спираючись на багатовікову історію українського державотворення та виражаючи суверенну волю народу, був прийнятий і затверджений Верховною Радою основний Закон незалежної держави – Конституція України. День 28 червня 1996 року золотими літерами навіки вписано в літописи нашого народу».

З цієї нагоди 28 червня о 10.00 біля погруддя Т.Г. Шевченка відбувся урочистий мітинг за участю місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій.

«День Конституції – це єдине свято, яке визначає долю і життя людей.
23 роки – це зовсім юний вік, але він дає можливість оцінити та усвідомити всі права і обов’язки, жити згідно Основного закону, поважати та цінувати його. Вже вкотре ми святкуємо День Конституції в умовах непростих часів реформування країни, але знання закону дає нам право бути захищеними в межах держави» – зазначив голова райдержадміністрації Євген Третяков у своєму виступі.

Того ж дня на центральній площі міста відбувся святковий концерт для мешканців та гостей міста «Музичний пікнік».

З метою відзначення 23-ої річниці Конституції України протягом тижня у закладах освіти району проведено цикл заходів: радіолінійка «Моя країна – Україна», перегляд та обговорення презентації «Конституція та я», конкурси малюнків «Конституція у моєму житті», дискусії «Конституція – основа держави», засідання у форматі «круглого столу» «Ми – нащадки П. Орлика», усні журнали «Конституційні права та обов`язки громадян України», літературознавча сторінка «Моя вишнева Україна», брейн-ринг «Твої символи, Україно!» та багато іншого.

У закладах культури відбулися  тематичні концерти, мітинги, церемонії покладання квітів, виставки, конкурси тощо.