Легалізація заробітної плати – це гідне забезпечення майбутнього кожного з нас

19 червня 2019 року головним спеціалістом Управління праці та соціального захисту населення Красноградської районної держаної адміністрації О.Дробот спільно з представниками Південного управління Головного управління ДФС в Харківській області проведено інформаційно – просвітницьку роботу  серед роботодавців та найманих працівників сільських господарств.

У ході спілкування з роботодавцями було наголошено на недопущення порушення законодавства про працю, використання праці неоформлених працівників, а також мінімізації заробітної плати та виплати її нижче мінімальної.

Також було наголошено, що наймані працівники, які погоджуються отримувати заробітну плату в «конверті», не лише сприяють розвитку «тіньових схем», а й позбавляють себе соціальної захищеності – гідної пенсії в майбутньому, лікарняних, декретних виплат, отримання банківських кредитів, житлових субсидій тощо.

Роботодавцям та найманим працівникам було розповсюджено інформаційні буклети та листівки з порадами, а також телефонами гарячих ліній.

Шановні роботодавці району! Закликаємо Вас зробити крок на зустріч суспільству – легалізувати зайнятість населення та відмовитись від виплати зарплати «в конвертах».