Професіографічні екскурсії – крок до вибору професії

З 06  по 13 червня 2019  року фахівці Красноградської районної філії Харківського обласного центру зайнятості, спільно з педагогічними працівниками закладів загальної середньої освіти, організували та провели   професіографічні екскурсії до місцевих підприємств.

      115  учнів, які відвідують пришкільні   оздоровчі   табори     ознайомились із  діяльністю Красноградського РЕМ підприємства  АК “Харківобленерго”, Наталинського лісництва державного підприємства “Красноградський лісгосп”, Виробничого підрозділу «Красноградська дистанція колії регіональної філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», Красноградського районного відділу Головного Управління Державної Служби Надзвичайних Ситуацій України у Харківській області.

Школярі дізналися про кадровий склад  підприємств, освітньо-кваліфікаційні вимоги до  претендентів на роботу, характер та умови праці  робітників та  інженерно-технічних фахівців. А ще – мали змогу  поспілкуватися з працівниками, на практиці побачити технологічні процеси,  роботу   техніки  та обладнання.

Учні середніх та старших класів були вражені злагодженою та кропіткою  роботою працівників  Району електричних мереж та рятувальників Служби Надзвичайних ситуацій, які швидко  реагують на  повідомлення громадян району про виникнення  аварій, природних стихій, пожеж та здійснюють всі заходи щодо  їх оперативного усунення.

Працівники залізниці та фахівці з дефектоскопії щоденно забезпечують безперебійне транспортне сполучення між містами, працюючи на сучасній техніці  та використовуючи комп´ютерні технології.

Молодші школярі побачили як  працює лісове господарство. Це  кропітка робота – вирощувати саджанці лісоутворюючих порід дерев, доглядати за лісовими масивами та зберігати  їх,  переробляти деревину.

Всі екскурсії були дуже цікавими і пізнавальними завдяки фахівцям, які презентували діяльність свого підприємства і  проявили не тільки власний професіоналізм високого рівня, а й безмежну любов до своєї професії.

Учні,  побачивши «зсередини», як функціонують підприємства, усвідомили, що  все це здійснюють  висококваліфіковані працівники.

Завдання фахівців служби зайнятості – мотивувати учнівську молодь на свідомий вибір професії та працевлаштування в майбутньому на підприємства нашого  району, адже професіонали потрібні скрізь  і завжди.