Тимчасова зміна місця голосування без зміни виборчої адреси

Якщо у зв’язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон чи іншими подіями виборець не може проголосувати на позачергових виборах народних депутатів  України 21 липня  2019 року  за зареєстрованим місцем проживання, він може тимчасово (на період їх проведення) змінити місце голосування  на іншу виборчу дільницю, в тому числі поза межами одномандатного виборчого округу, до якого такий виборець відноситься на підставі відомостей Реєстру про його виборчу адресу.

У разі, якщо виборцю змінено виборчу дільницю для голосування поза межами одномандатного виборчого округу, до якого він відноситься за своєю виборчою адресою, такому виборцю видається виборчий бюлетень для голосування лише у загальнодержавному виборчому окрузі.

Для цього необхідно звернутись з відповідною заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або за місцем, де буде перебувати (проживати) виборець у день виборів. При собі потрібно мати паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України).

29 травня 2019 року Центральною виборчою комісією прийнято постанову № 910, якою внесено зміни до постанови Комісії від 13 вересня 2012 року № 893 “Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси”. Відтепер вимогу стосовно додавання до заяви про тимчасову зміну місця голосування документів (копії документів), які підтверджують необхідність такої зміни, скасовано.

Звертаємо увагу що заяву  про тимчасову зміну місця голосування необхідно подати не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування на позачергових виборах народних депутатів  України 21 липня  2019 року, тобто до 15 липня 2019 року включно.

Тимчасова зміна місця голосування без зміни виборчої адреси забезпечує включення виборця до списку виборців на відповідній виборчій дільниці одноразово виключно на день голосування – 21 липня 2019 року.

Заява розглядається відділом ведення Державного реєстру виборців невідкладно, виборцю видається посвідчення  про тимчасову зміну місця голосування встановленої форми.

Тимчасова зміна місця голосування забезпечує включення виборця до списку виборців тільки на одній виборчій дільниці.

Якщо виборець отримав таке посвідчення, а потім передумав змінювати місце голосування і вирішив голосувати за своєю виборчою адресою, необхідно   повернути посвідчення у той відділ ведення Реєстру, який його видав. Інакше його не буде у списках виборців за попередньою адресою.

Наша адреса: м.Красноград, вул. Соборна, 58-а (к. 38, будівля райдержадмінісрації), контактні телефони:  7-11-16, 7-10-42.

Відділ ведення Державного реєстру виборців

апарату райдержадміністрації