Вишиванка єднає Україну (+відео)

Саме таку назву мала Всеукраїнська акція з нагоди Дня Вишиванки. На Красноградщині стало доброю традицією проводити такі масові паради.
Цьогоріч захід мав дещо інший формат. Красноградці обожнюють це унікальне національне свято. Тож вулицями міста крокувало чимало мешканців в національному одязі. Серед них і діти, і молодь, представники установ та організацій, і просто любителі та поціновувачі українського вбрання. З кожним роком бажаючих долучитися до акції стає все більше.
Колона розпочала ходу від Красноградського педагогічного коледжу, а завершила переходом через Центральну площу міста біля районної Бібліотеки. На кожній зупинці була своя урочиста частина, яка супроводжувалася музичним оформленням та виступами. Завершили свято покладання квітів до погруддя Шевченка.

Традиційно голова Красноградської райдержадміністрації Євген Третяков очолив вишиваний Парад. 
“День Вишиванки – це Всеукраїнське свято, яке має глибокий зміст. По всьому світу об’єднуються українці в одній ідеї і показують, що мають власний національний код. У цей день варто пам’ятати свою національну та громадянську позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Особисто я вдягаю вишиванку не лише цього дня. Сьогодні це модно, сучасно і патріотично. Бажаю кожному українцю бути українцем по-справжньому і в душі, і в серці. Такі дні єднають усіх нас. Всім гарного настрою, душевного тепла та радості! Зі святом!”, – побажав очільник району.