З 2019 року в Україні запрацював ще один вид соціальної допомоги новоспеченим батькам – «муніципальна няня». Це додаткова грошова допомога від уряду молодим сім’ям

Крім щомісячних 860 гривень виплат на дитину, сім’я зможе безповоротно щомісяця отримувати ще 1626 гривень на відшкодування послуги няні.

Незалежно від того, виходить мама на роботу чи залишається у декретній відпустці, держава виплачуватиме такій сім’ї щомісячну компенсацію на няню.

Безповоротна допомога від уряду прив’язана до прожиткового мінімуму для дітей. З січня 2019 року сім’я зможе отримувати щомісяця 1626 грн. відшкодування послуги помічниці для своєї дитини.

Крім заяви про надання допомоги, потрібно буде додати копію договору з нянею, свідоцтво про народження дитини, копію сторінок паспорта мами, підтверджувальні документи про оплату послуги няні (виписка з банківського рахунка, розрахункова квитанція тощо).

Жінка, яка прагне офіційного працевлаштування в сім’ї з догляду за дітьми, має оформити ФОП (фізична особа-підприємець КВЕД 97.00, КВЕД 88.91/юридична особа-підприємець КВЕД 78.20, КВЕД 85.10) та відкрити рахунок у банку, на який надходитиме її заробітна плата.

Отримати будь яку інформацію про отримання державних допомог можна в управлінні праці та соціального захисту населення за адресою м. Красноград, вул. Бєльовська, 84, або за телефоном гарячої лінії 71810.