У Красноградському районі було відзначено День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (+відео)

Традиційно, напередодні найбільшого травневого свята миру, свободи й весни – Дня Великої Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, керівництво району вітає ветеранів та учасників бойових дій.

Час невблаганно плине і цьогоріч безпосередніх учасників бойових дій залишилося десять у Красноградському районі.
8 травня голова райдержадміністрації Євген Третяков спільно з представниками молодіжного об’єднання “Ми молоді” об’їхав домівки сивочолих героїв та привітав із 74-ю річницею Перемоги. 

Як зауважив очільник району, це обов’язок і честь знати та шанувати всіх тих, хто ціною власного життя викував перемогу та подарував нам сьогодення.
Життя та обставини вчили цих видатних людей бути сильними, наполегливими, любити свою країну… І сьогодні, озираючись назад, їм немає про що жалкувати.
У кожно з нах своя історія, але вона спільна для нас усіх. І раділи вони найбільше не подарункам та квітам, а можливості поговорити, отримати належну увагу і поділитись своїми спогадами.
“Такі зустрічі дають поштовх глибоким думкам і кожного разу отримую незабутні враження від спілкування. Їх так мало залишилося живих і наш святий обов’язок – отримати від них цей безцінний досвід заради нашого майбутнього, а найголовніше – це сказати безкінечне дякую за Перемогу”, – Євген Третяков.
О 23.01 Красноградщина долучилася до Загальноукраїнської акції “Перша хвилина миру”.
Герої Другої Світової війни – зразок патріотизму, витримки, мужності та терпіння. Запаливши вогонь пам’яті та миру, красноградці віддали шану всім тим, хто крізь біль втрат виборов Перемогу.
Хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів.
9 травня вся країна відзначає День Перемоги. У районі традиційно відбувся мітинг та покладання квітів до меморіального комплексу “Братські могили”.
“У всі часи боротьба за незалежність ніколи не була легкою і давалася нам через вогонь та кровопролиття. За час Другої Світової війни загибли мільйони українців… 74 роки минуло і як багато гарного ми встигли зробити за цей час…Сьогоднішній день стане черговою відправною точкою для миру, добра та щастя. Зі святом, з Днем Великої Перемоги!”, – Євген Третяков.
Завершенням дня став святковий концерт у районному Будинку культури, який зібрав чималу кількість глядачів різного віку.