На Красноградщині відбувся фестиваль “Великоднє диво – 2019”

Минулої суботи, 04 травня, на Алеї Героїв Чорнобильців відбулася п’ята ювілейна виставка – ярмарок декоративно – прикладного мистецтва “Великоднє диво – 2019”, на якій представили свої вироби майстри не лише Красноградщини, а й Харкова, Полтави, Кременчука, Нової Вододаги, Сум, Карлівки, Зачепилівки, Шостки, Прилук, Чутового, Лозової, селищ Попівка та Дружба.
Захід відбувся за підтримки Благодійного Фонду ім. Героя України Гулого І.М. та Голови Красноградської райдержадміністрації Євгена Третякова. Організатором фестивалю виступило Красноградське громадське об’єднання “Традиція”. 
Цьогоріч, у рамках фестивалю, відбувся конкурс пасхальних композицій, участь у якому взяли 59 талановитих прикладників.
Також місцеві мешканці мали можливість насолоджуватися колоритними виробами талановитих майстрів, придбати вироби народної творчості та просто розважитися.

Всіх радували своїми виступами і самодіяльні артисти.

З вітальними словами до учасників звернулися почесні гості: Очільник району Євген Третяков, Настоятель Свято-Благовіщенського храму Протоієрей Миколай, засновник Благодійного Фонду Галина Третякова, Голова Харківського осередку національної спілки майстрів народного мистецтва України Олександр Вакуленко та інші.
Євген Третяков очолив компетентне журі, яке оцінювало роботи конкурсантів.
Були визначені переможці в різних номінаціях. Всіх нагородили подяками, дипломами та подарунками від Благодійного фонду.
Красноградським ГО “Традиція” була затверджена номініція “Зірка таланту”, в якій обрали кращих прикладників.
Окремо, від Красноградського Свято-Благовіщенського храму, було вручено “Супер-приз” Анастасії Івановій.
“Цьогорічний фестиваль вже п’ятий, але такий масштаб мав вперше. Особисто оглянув кожну композицію і всі вони – неперевершені. Це дійсно тяжкий труд і неймовірний талант. Обирати було важко. Все ж таки тяжку місію ми виконали і обрали кращих. Захід видався чудовим і імідж Красноградщини ми знову продемонстрували. Люди всі посміхалися та мали гарний настрій. Певний, що всі, без виключення, отримали, в першу чергу, естетичне задоволення. Я всіх вітаю і висловлюю особливу вдячність ГО “Традиція” за чудову ініціативу, яку ми підтримали. Далі тільки краще!”, – наголосив керманич району.