Година пам’яті Героя України Івана Гулого

Красноградщина – край талановитих та видатних людей, край трудівників та хліборобів. Одним із таких був Іван Гулий – славний аграрій, справедливий керівник провідного господарства ПАОП “Промінь”, Герой України, Заслужений працівник сільського господарства України, Почесний громадянин Красноградщини та Харківської області.
1 травня виповниться шість років із дня його смерті.

24 квітня, напередодні роковин смерті Івана Гулого, співробітники КЗ “Красноградський краєзнавчий музей ім. П.Д. Мартиновича” провели годину пам’яті Герою України.
Вшанувати, згадати та віддати данину поваги аграрію завітали друзі, знайомі, колеги, громадськість та студенти місцевих вишів.
Голові Красноградської райдержадміністрації, онукові Івана Гулого Євгену Третякову було надано почесне перше слово.
 
“Я знав його, як ніхто інший. Для мене він був наставником, батьком, другом… Кожного року з болем згадую ті щасливі миті дитинства та юності поруч із дідусем… Час минає дуже швидко… Писати та розповідати можна багато…Я щиро вдячний йому за все. І сьогодні, з успіхом продовжуючи його добрі справи, іду по життю. Тож йому є ким пишатися там…Бажаю кожному цінувати життя, любити рідну землю, любити людей, як це робив все своє життя Іван Михайлович! Вірте в себе і в ті справи, які робите, адже лише завдяки наполегливості, зусиллям, терпінню, взаємопорозумінню та витримці можна досягти успіху. Будьте першими серед рівних!” – побажав Євген Андрійович.
Слова пошани та спогади про Івана Михайловича звучали з уст і голови Благодійного фонду ім. Героя України І.М. Гулого Галини Третякової, секретаря міської ради Катерини Єніної, помічника- консультанта народного депутата України Анатолія Гіршфельда Ніни Мусатоваї, директора Красноградського коледжу КЗ «ХГПА» ХОР Сергія Рябоконя, заступника голови СБОК “Зоряне” Олександра Домнича.

Теплі слова, зі сльозами на очах, від колективу ПАОП “Промінь” висловила фінансовий директор підприємства Ольга Четверик, яка згадала про діяльність колишнього керівника і відмітила якості славного організатора.
До слова була запрошена й голова молодіжної громадської організації “Ми молоді” Анастасія Рябокінь, яка закликала молодь пам’ятати та знати історію, особливо рідного краю, знати Героїв, які своєю працею прославляли наш край.
Захід дав можливість студентам Красноградщини дізналися про життєвий і трудовий шлях відомого аграрія, поповнити, тим самим, багаж своїх знань.
Пам’ять живе вічно. Людина жива доти, доки про неї пам’ятають. Іван Гулий заслужив повагу, адже був небайдужим чоловіком, допомагав усім, хто цього потребував, підтримував всі сфери життєдіяльності району, ініційовував чимало заходів для молоді. Сьогодні ж його нащадки продовжують дабрі справи та з успіхом будують вже нову історію.