Професіографічна екскурсія

Правильний вибір професії – це моральне задоволення, висока самооцінка, можливість кар´єрного зростання, стабільний заробіток в майбутньому.  Обираючи майбутню професію, обов’язково треба враховувати попит на ту чи іншу професію  на ринку праці.

 Для того, щоб випускники школи могли на власні очі побачити,  які умови праці на ринкоутворюючих підприємствах, які вимоги до майбутнього працівника, які професії є перспективними в нашому районі та в якому навчальному закладі навчатися,  і була організована 28 березня 2019 року професіографічна екскурсія для учнів 9 класу Красноградського НВК № 3 до Виробничого підрозділу «Красноградська дистанція колії регіональної філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця».

Старшокласники  ознайомились із роботою монтерів колії,   мали можливість    вивчити   як працює   техніка,  яка використовується при ремонті залізничних колій.   Захоплення учнів викликала сучасна снігоочищувальна машина, яка взимку забезпечує безперервний рух залізничного транспорту.

Справжнім відкриттям для дорослих та школярів став цех дефектоскопії. Майстри цеху  продемонстрували  випускникам, як працює  дефектоскопічне обладнання.  Дефектоскопісти щодня  вивчають якість укладання  залізничних рейок з використанням сучасної ультразвукової апаратури.  Інформація записується на електронні носії та аналізується фахівцями. Ця робота кропітка, відповідальна і мабуть одна із найважливіших у залізничному транспорті. Навіть невеличкі дефекти чи пошкодження  залізничної колії, які непомітні для людського ока, можуть  стати причиною аварій,  що призведуть до людських жертв. Саме завдяки цим професіоналам оперативно здійснюється ремонт, забезпечуючи безперебійне транспортне сполучення між містами.

Ця екскурсія дала змогу випускникам усвідомити, що серед значної кількості професій, які завжди «на слуху» в нашому регіоні  є й такі, про які іноді ми  і не знаємо,  але вони дуже важливі.

 А те, з яким   захопленням  та гордістю працівники «Дистанції колії» розповідали про роботу свого підприємства, ще раз підтвердило – свою професію треба  любити!