Ряд важливих питань розглянуто на апаратній нараді у райдержадміністрації

18 березня перший заступник голови райдержадміністрації Валерій Кицюк провів апаратну нараду з керівниками  структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій.

Начальник сектору превентивної діяльності Красноградського відділу поліції Артем Луньов доповів про організацію контролю за станом охорони лісових насаджень. Він зазначив, що 2019 році до районного відділу поліції надійшло 9 повідомлень про незаконну вирубку лісонасаджень (у  2018 році – 63 повідомлення, відкрито 10 кримінальних проваджень). Дерева у більшості випадків просто вирубуються місцевими мешканцями для побутових потреб або для перепродажу у якості дров чи пиломатеріалу.

Завідувач юридичного сектору апарату райдержадміністрації Альона Гордєєва зазначила, що виявлена проблема вкотре доводить необхідність впровадження в державі ефективного механізму контролю використання та охорони земель. Тому наразі Мінагрополітики оприлюднило для громадського обговорення проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил утримання та збереження полезахисних лісових смуг, розташованих на землях сільськогосподарського призначення».

На нараді також обговорили питання набору дітей до 1 класу по НВК № 3, стан розробки детального плану території по лікарняному корпусу, виконання урядової програми «Доступні ліки», хід будівництва амбулаторій загальної практики сімейної медицини у с. Миколо-Комишувата і Петрівка та інші питання.