У Красноградській ЦРЛ утеплили три корпуси та готуються реконструювати покрівлі

Із ходом капітальних ремонтних робіт у медичному закладі та подальшими планами його розвитку ознайомилась голова ХОДА Юлія Світлична.

Під час робочої поїздки на Красноградщину керівник області відвідала лікарню, у якій надають медичну допомогу жителям 4-х районів області: Красноградського, Кегичівського, Сахновщинського та Зачепилівського. Наразі в Красноградській ЦРЛ триває капітальний ремонт.

«Красноградську лікарню ми почали реконструювати ще кілька років тому. І охопили ремонтами комплексно 3 будівлі. Уже утеплені фасади та замінені вікна. Будемо й у подальшому робити все, щоб у палатах було тепло, а лікарня отримувала нове обладнання. До цього долучаємо державні, обласні та районні кошти», – відзначила Юлія Світлична.

За кілька останніх років у Красноградській ЦРЛ капітально відремонтували харчоблок, утеплили терапевтичний, хірургічний та поліклінічний корпуси, відремонтували низку відділень (у тому числі – гінекологічне та пологове). Роботи тривають у інфекційному відділенні. Також у 2019-му тут планують відремонтувати дахи хірургічного корпусу, поліклініки й патологоанатомічного відділення. У планах – реконструкція під хоспіс майже 100-річної будівлі, яка пустує останні 30 років.

«Також ми отримали багато нового медичного обладнання. Наприклад, для фізіотерапевтичного відділення закупили 35 апаратів. Отримали апарати УЗД, цифровий флюорограф, нове лабораторне обладнання (мікроскопи, хімічні аналізатори). Є вся апаратура, яка дозволяє більш якісно робити медичну діагностику. Закуплено велику кількість ендоскопічної апаратури, яка дозволяє зробити операції. Загалом робиться дуже багато», – розповів головний лікар Красноградської ЦРЛ Олександр Колодяжний.

Юлія Світлична наголосила, що розвиток сфери охорони здоров’я в області є пріоритетним.

«У цілому біля 30 об’єктів – районних, обласних та міських лікарень –  у регіоні охоплені частковими або капітальними ремонтами. Ми робимо все для того, щоб медична ланка була комфортною та доступною для людей, – сказала керівник області. – Також реалізуємо окрему програму – розвитку сільської медицини. Цього року плануємо збудувати 30 новеньких сільських амбулаторій. Там, де потрібно робити ремонт, виділятимемо фінансування, щоб підтримувати інфраструктуру, яка існує, а там, де потрібно будувати нове, будемо будувати. Якщо необхідно буде проконсультуватися з вузькими фахівцями – працюватиме телемедицина. Медична сфера повинна бути доступною для всіх та мати гарні умови. Це основне, до чого потрібно прагнути. Тому на 2019 рік та два наступні роки ми взяли за пріоритет в області розбудовувати соціально-гуманітарну сферу. І надалі робитимемо ремонт у лікарнях, дитячих садочках, у освітній сфері та приділятимемо увагу тим напрямкам, які потрібні людям».