Звернення голови Красноградської РДА Євгена Третякова з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Сьогодні ми маємо віддати належне усім, хто волею долі став учасником бойових дій в Афганістані. 15 лютого 1989 року, 30 років тому, для наших солдатів закінчилася афганська війна. Саме тому, у ці лютневі дні ми щороку вшановуємо усіх, хто долучився до виконання інтернаціонального обов’язку. У цей день ми згадуємо тих, кого втратили в Афганістані та інших гарячих точках.

Та війна залишила невиліковні рани не лише в учасників бойових дій, але й у наших душах. Загалом Україна втратила близько 4 тис. молодих хлопців, 6 тис. стали інвалідами, ще 72 чоловіки залишились у полоні або пропали безвісти. У числі тих, хто не повернувся з афганської війни є імена й уродженців Красноградського району.

Усі воїни-інтернаціоналісти залишилися вірними присязі. Вони проявили мужність та героїзм, самопожертву заради бойових побратимів. Зараз вони є яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню, прикладом служіння народу та державі у наші дні.

Переконаний, що їх досвід, високі моральні якості, активна громадянська позиція, професіоналізм й надалі служитимуть ствердженню миру і злагоди на благодатній українській землі.

У цей пам’ятний день бажаю воїнам-інтернаціоналістам міцного здоров’я, щастя і нових звершень в ім’я нашої Батьківщини-України.

Честь вам і слава!