Президент Петро Порошенко відвідав урочисте відкриття фізкультурного комплексу у Золочеві

З новими умовами для занять спортом вихованців Золочівської ДЮСШ у ході робочої поїздки на Харківщину 14 лютого ознайомився Президент Петро Порошенко разом з головою ХОДА Юлією Світличною.

У Золочівській ДЮСШ, до якої було прибудовано новий ФОК, сьогодні займаються 350 вихованців. Тут діють секції футболу, легкої атлетики, волейболу, велосипедного спорту, вільної боротьби, тхеквондо. За словами директора школи Олександра Стогнія, відкриття ФОКу дозволить збільшити кількість вихованців закладу щонайменше на 150 чоловік та створити нові відділення – баскетболу, боксу, футзалу, а надалі й інші.

Заняття для дітей у ФОКу будуть безкоштовними.

Крім того, у закладі працюватимуть спортивні секції для дорослих: фітнесу, степ-аеробіки тощо.

Загалом у комплексі зможуть займатися близько 400 осіб на день.

Вітаючи учасників відкриття ФОКу, Президент підкреслив, що створення умов для розвитку спорту є одним з пріоритетів державної політики.

«Це пріоритет, який чудово втілює Харківська обласна адміністрація на чолі з головою Юлією Світличною, зусиллями якої парламент підтримав будівництво», – сказав Президент.

Він також наголосив на тому, що будівництво нових об’єктів та відновлення наявної інфраструктури в регіонах є результатом децентралізації, започаткованої 5 років тому.

«Бюджети громад зросли в 2, 4, 6, подекуди – в 10 разів. Це реальний механізм та ресурс для покращення життя громади», – підкреслив Глава держави.

Під час відкриття ФОКу Петро Порошенко передав Золочівській ДЮСШ сертифікат на спортивне обладнання. Після цього у новому комплексі відбулося відкриття фінальної частини обласного дитячого турніру з вільної боротьби.

Розвиток спортивної інфраструктури, дійсно, став одним з пріоритетних напрямків роботи обласної адміністрації під керівництвом Юлії Світличної.

«За декілька років ми зробили те, на що Харківська область чекала дуже довго. Системно будуємо нові об’єкти і відновлюємо вже наявну спортивну інфраструктуру в області, щоб надати можливість кожному, хто любить спорт, ним займатися. Адже спорт – це запорука здоров’я нації та майбутнього нашої держави», – підкреслила керівник області.

Так, у 2016-2017 роках були відкриті сучасні фізкультурно-оздоровчі комплекси в Первомайському та Вовчанському районах. У 2018-му ФОКи збудовані у Пісочині Харківського району, Краснограді.

Крім того, у 2018 році після тривалої реконструкції було відкрито відновлений стадіон «Авангард» у Змієві, який повністю відповідає європейським стандартам. Після реконструкції було відкрито стадіон з натуральним полем у Великому Бурлуку – він чекав на капітальний ремонт більш, ніж півстоліття. Також після капітального ремонту відкрився стадіон «Авангард» у місті Дергачі.

Масштабну роботу було проведено щодо розгалуження мережі спортивних майданчиків для всіх охочих займатися фізкультурою. У 2018 році в області було встановлено 38 майданчиків зі штучним покриттям, 17 спортивних майданчиків з гімнастичним обладнанням та 17 майданчиків з тренажерами.

«У цьому році продовжимо будувати фізкультурно-оздоровчі комплекси, ремонтувати басейни, відкривати спортивні майданчики. Будемо закупати нове обладнання, яке надасть нашим спортсменам можливість достойно представляти область на міжнародних змаганнях. Крім того, безумовно, продовжимо запроваджувати регіональні стипендії, щоб стимулювати як видатних спортсменів, так і спортсменів-початківців на нові звершення», – запевнила Юлія Світлична.