У райдержадміністрації відбулася чергова апаратна нарада

04 лютого у райдержадміністрації відбулася апаратна нарада під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Валерія Кицюка.

У порядку денному наради заслухано начальника Красноградського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального  управління юстиції у Харківській області  Олександра Гету.

У ході виступу Олександр Гета розповів за показники роботи відділу за 2018 рік, основні напрямки роботи.

Так, окремим та пріоритетним напрямком роботи державної виконавчої служби у 2018 році – це боротьба зі злісними неплатниками аліментів. Було зазначено, що державними виконавцями, для  досягнення ефективної реалізації існуючих стандартів щодо захисту прав дітей та з метою підвищення рівня примусового виконання рішень про стягнення аліментів, проводились інформаційно-роз’яснювальної роботи, здійснювалися виступи в засобах масової інформації та доводилися до відома населення зміст заходів, що проводяться державною виконавчою службою; особи, які ухилялися від сплати аліментів, притягалися до визначеної законом відповідальності: зокрема, державними виконавцями були винесені постанови про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України та складені  протоколи у вчиненні боржниками правопорушення передбаченого ст. 183-1 КУпАП. Більше 20 осіб були притягнути до адміністративної відповідальності та завдяки виконанню боржниками суспільно корисних робіт частину боргів зі сплати аліментів було перераховано стягувачам.

У зв’язку із зростанням  сум стягнення боргів на користь Красноградського підприємства теплових мереж, в ході доповіді Олександром Гетою запропоновано проводити спільні заходи для роботи з боржниками.

Доповідач зазначив, що у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право» відділом за рік було проведено більше 100 заходів.

Також на апаратній нараді начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Анатолій Берднік доповів про стан озимих.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Антоніна Турова проінформувала про освітні проекти, які реалізуються в районі, про нагальну необхідність придбання шкільного автобусу, а також висловила занепокоєння станом покрівель закладів освіти у зв’язку з погодними умовами.

Міський голови Володимир Максим проінформував, що вже з травня поточного року замість ЖРЕПу в місті має запрацювати управляюча компанія.

Керівники структурних підрозділів райдержадміністрації проінформували про виконані завдання минулого тижня та плани роботи на поточний тиждень.

На  апаратній нараді було надано ряд рекомендацій та доручень керівникам структурних підрозділів.