Дотримання законів України – обов’язок кожного громадянина

В рамках Всеукраїнського тижня права фахівці Красноградського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді прийняли участь у ряді заходів. В Красноградському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області було проведено “Круглий стіл” за участю начальника  Красноградського РВ «Центру пробації» О. Біди, фахівця із соціальної роботи Красноградського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді О. Чуприни, дільничного офіцера поліції Красноградського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області старшого лейтенанта Ю. Редько та начальника відділу Красноградського бюро правової допомоги І. Золотухіної на тему: «Шляхи та методи реалізації прав людини в Україні». Під час заходу було вирішено посилити взаємодію з правової допомоги. Оскільки категорія клієнтів, які перебувають на обліку «Центру пробації» є досить специфічною, то й підходи до роботи з нею мають бути нестандартними, своєчасними та індивідуальними. Під час “Круглого столу” представниками служб було визначено пріоритетні напрямки подальшої співпраці.

Зазначимо, що з клієнтами «Центру пробації» були проведені бесіди на правову тематику з метою розширення кругозору в області права: «Дотримання законів України – обов’язок кожного громадянина» та проінформовано положення Конвенції ООН про права людини.

Сьогодні особливо актуальною виступає проблема зростання правопорушень серед дітей та молоді, тому 14 грудня 2018 року в Наталинському навчально-виховному комплексі в рамках Всеукраїнського тижня права було проведено черговий захід за участю фахівця із соціальної роботи Красноградського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді О. Чуприни та заступника начальника Красноградського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області  О. Батюк на тему: «Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх» з метою профілактики злочинів та правопорушень серед неповнолітніх та формування навичок правомірної поведінки в різноманітних життєвих ситуаціях. Подібні заходи активно сприяють активізації правового виховання серед неповнолітніх та молоді.