Питання соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, розглянуто на апаратній нараді  у райдержадміністрації

10 грудня поточного року під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Валерія Кицюка відбулася апаратна нарада.

Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Гонтар доповіла про стан соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.  Вона зазначила, що наразі на обліку перебувають 482 особи даної категорії і відповідно до вимог чинного законодавства вони користуються відповідними пільгами та отримують компенсації. Це і пільги на житлово-комунальні послуги, і додаткова оплачувана відпустка працюючим, і щомісячна компенсація на продукти харчування та ін.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2018  № 551 «Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян» затверджено новий порядок видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та учасникам інших ядерних аварій  і  випробувань. Постановою передбачено провести до 1 січня 2019 року заміну посвідчень у зв’язку із затвердженням нових зразків посвідчень. При Харківській облдержадміністрації створена комісія з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.  Але на теперішній час заміна не проведена у зв’язку з відсутністю бланків посвідчень.

До видачі посвідчень нового зразка діючими залишаються всі раніше видані посвідчення, які надають право на отримання в повному обсязі гарантованих законодавством пільг і компенсацій.