Насильство в сім’ї – актуальна та болюча тема для нашого суспільства

29 листопада 2018 року управлінням праці та соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації  проведено в Молодіжному хабі «Ред Хаб» засідання круглого столу до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» на тему: «Насильство в сім*ї та проведення корекційних програм».

Насильство в сім’ї – актуальна та болюча тема для нашого суспільства.

Насильство широко застосовується людьми як засіб досягнення бажаного результату. І воно завжди пов’язано з поняттям свободи: жертву змушують до якоїсь поведінки або до прийняття певних умов, руйнуючи її біологічне чи психічне життя, або ж погрожуючи його зруйнувати.

У засіданні взяли участь відповідальні структурні підрозділи з даного питання, а саме: управління праці та соціального захисту населення, Красноградський  відділ поліції ГУ НП в Харківській області, Красноградський районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, служба у справах дітей Красноградської районної державної адміністрації, завідувач відділенням організації надання адресної натуральної допомоги Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) – відповідальна особа за проведення корекційних програм, а також до заходу було залучено фахівця КНП «ЦПМСД», Красноградської ЦРЛ та відділу освіти.

Учасники засідання круглого столу обговорили взаємну співпрацю між відповідальними структурними підрозділами що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Підсумовуючи обговорення, начальник управління праці соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації  Гонтар Світлана Василівна, наголосила, що потрібно й надалі продовжувати взаємну співпрацю та робити взаємні кроки щодо попередження домашньому насильству в сім’ї, проводити спільні заходи на цю тему, що допоможе зменшити масштаби, а то й взагалі запобігти цьому вкрай невтішному явищу.