У Красноградському районі відкриють новий корпус дитячого садочку для 40 вихованців

Роботи з реконструкції та ремонту будівель Піщанського дитсадочка фінансувались коштом міжнародних партнерів, місцевого та обласного бюджетів.

Як повідомила заступник директора з навчально-виховної роботи Піщанського НВК Людмила Виноградова, співпраця з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) розпочалася минулого року. Результатом спільних дій стало відновлення одного з корпусів дитсадка.

«У новому корпусі тепер буде розміщено дві групи по 20 дітей, а це стільки ж, скільки зараз знаходиться в старому корпусі. Тобто, тепер ми вдвічі збільшили «потужність» садочка – до 80 дітей, – відзначила Людмила Виноградова. – Зараз корпус готовий, щоб діти зайшли й відчули щастя».

У новому корпусі тепер два групових та спальних приміщення, медичний кабінет, харчоблок й музична зала. За словами Піщанського сільського голови Світлани Кривенко, разом із закордонними донорами до закупівлі обладнання харчоблоку, меблів долучалися й місцеві кошти.

Цього року коштом обласного бюджету було капітально відремонтовано дах у двох корпусах садочку й проведені роботи з утеплення фасаду.

«У нас велике село – близько 5,5 тисячі людей, тож на відвідування дитсадка мали чергу. Зараз односельці з радістю сприймають новину про відкриття ще одного корпусу садочка, адже тут – сучасні умови, й обладнання, яке відповідає освітнім програмам. Хоч ми живемо в селі, умови у нас тепер не гірші, ніж у міських дітей», – говорить сільський голова.

За два роки на Харківщині відкрили 35 нових дитсадків та понад 100 груп, створивши 3000 додаткових місць. Питанню розвитку дошкільної освіти приділяє особисту увагу голова ХОДА Юлія Світлична. Загалом у 2018 році в регіоні планують відкрити 20 дитсадків та 21 додаткову групу (в цілому 1664 місця).