Профорієнтаційні уроки «Вибір професії – твій вибір»

Фахівці з профорієнтації служби зайнятості з року в рік удосконалюють та  урізноманітнюють роботу з учнівською молоддю, адже спектр послуг служби зайнятості підростаючому поколінню постійно розширюється.

Правильний вибір професії зумовлює моральне задоволення, позитивну самооцінку, високу продуктивність праці в майбутньому, кар′єрне зростання. Він є точкою, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, поєднання особистих і загальних інтересів. Випускники при виборі професії  дуже часто допускають помилки: поділяють  професії на “престижні” й “непрестижні”; ототожнюють навчальний предмет  з професією; переносять  ставлення до людини – представника професії на саму професію; обирають  професію під чиїмсь впливом; мають застарілі уявлення про характер праці у сфері матеріального виробництва.

Саме з метою визначення шляхів подолання цієї проблеми та мотивації учнівської молоді до свідомого вибору актуальних та сучасних професій,  Красноградська районна філія Харківського обласного  центру зайнятості розпочала у цьому навчальному році профорієнтаційну роботу з учнівською молоддю району.

27 вересня 2018 року фахівці служби зайнятості провели зі старшокласниками Петрівського НВК профорієнтаційні уроки «Вибір професії – твій вибір».

Учасники заходів ознайомлені зі станом ринку праці нашого регіону з використанням ˮБарометру професійˮ, професіями майбутнього,  поняттями психограми та професіограми,  онлайн – сервісами та комп´ютерним психодіагностичними  методиками служби зайнятості. Крім цього, отримали консультації як пройти онлайн-тестування за методикою «Магеллано Університет» чи запланувати професійну консультацію фахівця з профорієнтації, скориставшись електронною чергою на порталі Державної служби зайнятості через рубрику «Електронні послуги».