Житлова субсидія не призначається, якщо у складі домогосподарства є громадяни, у яких взагалі відсутні доходи

Управління праці та соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації повідомляє, Положенням про порядок призначення житлових субсидій передбачено, що житлова субсидія не призначається, якщо у складі домогосподарства є громадяни, у яких взагалі відсутні доходи та вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців.

Більшість роботодавців працюють у законодавчому полі. Але є й такі, хто, намагаючись отримати якомога більший прибуток, ухиляються від сплати податків, використовують працю громадян без належного оформлення трудових відносин. Громадяни, які погоджуються отримувати зарплату в «конверті» позбавляють себе соціальної захищеності.

Таким особам може призначитися субсидія лише за рішенням районної комісії та таке рішення не може бути прийнято щодо осіб, які перебували за кордоном більш ніж 60 діб.

Управління повідомляє, що статею 10 закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» передбачена добровільна сплата единого внеску. З особою, яка подала заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, органом доходів і зборів в 30 денний термін укладається договір про добровільну участь.

Перед звернення за призначенням субсидії непрацюючі працездатні особи, які не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, повинні звертатися до органів державної фіскальної служби для укладання договору про добровільну участь та сплати єдиного соціального внеску.

Отримати будь яку інформацію про отримання житлових субсидій можна  в управлінні праці та соціального захисту населення за адресою м. Красноград, вул. Бєльовська, 84, або за телефоном гарячої лінії 71810.