Красноградський район отримав 3 шкільні автобуси та 2 автомобілі медичної допомоги

Новий транспорт підвозитиме учнів 4-х навчальних закладів, слугуватиме для сільської медицини району та надання екстреної медичної допомоги.

Голова Красноградської райдержадміністрації  Євген Третяков наголосив, що завдяки даному придбанню покращиться надання медичної допомоги на первинному рівні мешканцям Красноградського району, поліпшаться умови праці медичних працівників, частково вирішаться проблеми з транспортуванням хворих з хронічною нирковою недостатністю до закладів охорони здоров’я третинного рівня. 

Кошти на придбання автомобілів та автобусів були виділені з районного бюджету.

Ключі від нової техніки представникам громади району передав заступник голови ХОДА Михайло Черняк. Він привітав красноградців із Днем міста та оновленням автопарку від імені голови ХОДА Юлії Світличної.

«Нехай новий транспорт надійно слугує громаді, – сказав Михайло Ченрняк. – Сьогодні ми робимо все можливе, щоб розвивати медичну, освітню сфери області, щоб мешканці громади почувалися захищеними, а фахівці мали гідні умови праці».

Автопарки відділу освіти, ЦРЛ та Центру первинної медико-санітарної допомоги поповнились автомобілями загальну суму 7,5 млн грн.

Так, три нові шкільні автобуси вітчизняної марки «Атаман» незабаром обслуговуватимуть учнів та педагогічних працівників Піщанського НВК, Красноградського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 ім. О.І.Копиленка, Красноградського НВК №2, Красноградського НВК №3 та Красноградської гімназії «Гранд».

За допомогою автомобіля «Рено Докер» покращиться надання медичної допомоги на первинному рівні мешканцям Красноградського району. Також планують частково вирішити проблему з транспортуванням хворих з хронічною нирковою недостатністю до закладів охорони здоров’я третинного рівня.

Завдяки новій кареті «швидкої», пацієнтів центральної районної лікарні можна буде швидко доправити до медичних закладів області. Салон авто оснащений необхідними меблями, ношами-каталкою, дефібрилятором з ритмом та записувачем показників пацієнта, сумкою для невідкладної допомоги, портативною системою для догляду за диханням та іншим.

Водій швидкої допомоги Віталій Власов розповідає, що вже 6 років працює в Красноградській ЦРЛ. За цей час він встиг попрацювати на стареньких «УАЗах» та «ГАЗелях». А тепер отримав ключі від новенького авто.

«Вдячний допомозі, тепер шлях до обласного центру буде долатися швидше та з більшим комфортом для пацієнта, що збереже здоров’я й життя хворих», – говорить водій швидкої.