Насильство в сім’ї – актуальна та болюча тема для нашого суспільства

14 вересня 2018 року управлінням праці та соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації проведено в Молодіжному хабі «Ред Хаб» засідання круглого столу на тему: «Насильство в сім’ї та проведення корекційних програм».

Найвищою цінністю будь-якої держави, у тому числі й України, є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканість та безпека.

Насильство в сім’ї – актуальна та болюча тема для нашого суспільства. Одним з напрямків роботи управління праці та соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації є профілактика та запобігання різним формам насильства, допомога жертвам домашнього насильства,  а також проведення різних заходів, направлених на обговорення даної проблематики.

У засіданні взяли участь відповідальні структурні підрозділи з даного питання, а саме: управління праці та соціального захисту населення, Красноградський  відділ поліції ГУ НП в Харківській області, Красноградський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служба у справах дітей Красноградської районної державної адміністрації, завідувач відділенням організації надання адресної натуральної допомоги Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) – відповідальна особа за проведення корекційних програм, а також до заходу було залучено фахівця КНП «ЦПМСД».

Начальник управління проінформувала учасників круглого столу про затвердження Кабінетом Міністрів України низки постанов з питань запобігання та протидії домашньому насильству та /або насильству за ознакою статі.

Учасники засідання круглого столу обговорили:

заходи які вживаються щодо виявлення та попередження домашньому насильству;

– про роботу соціальних фахівців, надання соціальних послуг особам та сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах, через насильство у сім’ї;

– взаємну співпрацю відповідальних структурних підрозділів щодо направлення жінок, які постраждали від насильства в сімї до Комунальної установи Харківської обласної ради «Кризовий соціальний центр для жінок».

Підсумовуючи обговорення, учасники круглого столу дійшли зрозумілого і цілком закономірного висновку, що співпраця між ними – неодмінна та обов’язкова, оскільки явище насилля загрожує психологічному, моральному, душевному та економічному здоров’ю людей.

Начальник управління праці соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації  Гонтар Світлана Василівна, наголосила, що потрібно й надалі продовжувати взаємну співпрацю та робити взаємні кроки щодо попередження домашньому насильству в сім’ї, проводити спільні заходи на цю тему, що допоможе зменшити масштаби, а то й взагалі запобігти цьому вкрай невтішному явищу.