Рятувальники локалізували пожежу у Красноградському лісництві

06 вересня о 14:18 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла на території Красноградського лісництва біля населеного пункту Наталине.

По прибуттю на місце першого пожежно-рятувального підрозділу ДСНС стало відомо, що горить 5 га низового 2 га верхового хвойного лісу. Вогонь підійшов впритул до людських помешкань та охопив 1 житловий і 1 нежитловий будинок. Через суху і вітряну погоду існувала загроза подальшого розповсюдження пожежі по житловому сектору.

До гасіння пожежі було залучено 14 одиниць техніки та 35 чоловік особового складу ДСНС, 4 трактора та 15 чоловік від лісництва та 15 одиниць пристосованої для цілей пожежогасіння техніки з підприємств Красноградського району.

Крім того, пожежний літак АН-32 здійснив 2 скиди води в осередок пожежі.

В гасінні лісової пожежі також приймав участь і вертоліт МІ-8 ДСНС, який здійснив аварійну посадку. Екіпаж не постраждав.

Очільник району Євген Третяков особисто взяв участь в організації заходів по локалізації пожежі. 

Завдяки оперативним діям рятувальників о 18:30 пожежу вдалось локалізувати і відвести загрозу житловим помешканням. Евакуація населення не проводилась. Наразі верхової пожежі також не відбувається.

Євген Третяков виносить вдячність всім службам, організаціям, підприємствам,  які були задіяні в локалізації пожежі: “Завдяки швидкому реагуванню, правильній організації рятувального процесу, умінню та навичкам всіх працівників відповідних служб та злагодженій роботі, вдалося здійснити локалізацію пожежі. Велике дякую всім, хто був задіяний”.

Причина пожежі та матеріальні збитки встановлюється. Постраждалих немає.