Пройшли семінари з орієнтації на службу в Збройних Силах України

10-13  серпня 2018 року в приміщенні районної філії Харківського обласного центру зайнятості пройшли семінари з орієнтації на службу в Збройних Силах України.

Представники Красноградського  об´єднаного  міського  військового комісаріату   ознайомили 42 громадян, які перебувають на обліку як безробітні,  щодо проходження    навчальних зборів підрозділами бригади територіальної оборони. 10-ти денні збори пройдуть з 28.08 по 06.09.2018 року виключно на території Харківської області, а саме на території Дергачівського, Куп’янського, Ізюмського, Лозівського, Зміївського, Чугуївського районів та в місті Харкові. Для формування підрозділів територіальної оборони будуть призвані військовозобов’язані віком до 60 років, придатних (обмежено придатних) за станом здоров’я, які не залучаються з різних причин на доукомплектування бойових частин з усіх райвійськкоматів Харківської області.


В ході навчальних зборів особовий склад підрозділів територіальної оборони матиме змогу отримати військові знання та практичні навички з спеціальної, вогневої, інженерної, тактичної та військово–медичної підготовки. У ході проведення занять з бойової підготовки будуть проведені стрільби зі штатної стрілецької  зброї.
По закінченню зборів усім резервістам   будуть здійснені грошові виплати згідно діючого законодавства. Також кожний резервіст буде забезпечений безкоштовним 3-разовим харчуванням, речовим майном та медичним обслуговуванням.

Учасники  семінару  обговорили умови проходження навчальних зборів як можливість вдосконалити навички військової підготовки та як додаткову зайнятість на період  безробіття.