Красноградщина прийняла Естафету пам’яті «Горить в серцях вогонь Перемоги»

У рамках святкування 75-ї річниці визволення Харківської області від нацистів, у лютому 2018 року, починаючи з Борівського району стартувала Естафета пам’яті «Горить в серцях вогонь Перемоги». Естафета проходить свій шлях по всій території Харківської області, а закінчиться на «Висоті маршала Конєва» 19 вересня 2018 року. Прапор, на якому зображені герби всіх районів Харківської області, як символ Миру і Свободи, з урочистостями передається з району в район.

09 серпня на меморіальному комплексі «Братські могили» Естафету пам’яті на Красноградщині прийняли представники молодіжної організації «Ми – молоді» від Нововодолазького району з правом передачі атрибутів естафети колегам Кегичівського району.

На мітингу з промовою виступили  перший заступник голови райдержадміністрації Валерій Кицюк та почесні гості: перший   заступник  голови Нововодолазької районної державної адміністрації  Людмила Балюк та голова Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич. Після чого всі учасники мітингу схилили голови у святому мовчанні та поклали квіти до Братських могил.

Після офіційної передачі прапору, делегація з Нововодолазького району відвідала Красноградський краєзнавчий музей ім. П.Д. Мартиновича.

Потім у приміщенні районного Будинку культури відбулася тематично-концертна програма, були відзначені грамотами та подяками представники ветеранського руху Красноградщини.

Так, за сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток ветеранського руху та з нагоди 75-ї річниці визволення Харківської області від німецько-фашистських загарбників Валерій Кицюк нагородив грамотами райдержадміністрації голів первинних ветеранських організацій:   АВРАМЕНКО  Ганну Павлівну – голову  первинної ветеранської організації Красноградської дистанції колії; ГЕРАСИМЕНКО  Валентину Миколаївну – голову  первинної ветеранської організації Красноградського коледжу комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія»; ЄШТОКІНУ  Світлану Олексіївну – голову первинної ветеранської організації «Красноградський м’ясокомбінат»; КІРИК Ольгу Дмитрівну – голову первинної ветеранської організації Красноградської районної державної адміністрації; РАКОВСЬКУ  Людмилу Іванівну – голову  первинної ветеранської організації комунального закладу охорони здоров’я «Красноградський медичний коледж»; ШИШИМОРОВУ  Ніну Михайлівну –  голову первинної ветеранської організації Красноградського цеху технологічного транспорту і спецтехніки філії Бурове управління «Укрбургаз».