ВЧИТИСЯ ВІЙСЬКОВОЇ СПРАВИ НІКОЛИ НЕ ПІЗНО

У Красноградському об’єднаному міському військовому комісаріаті триває активна робота щодо оповіщення військовозобов’язаних для проходження навчальних зборів підрозділами бригади територіальної оборони.

10-ти денні збори пройдуть з 28.08.2018 по 06.09.2018 року включно на території Харківської області, а саме на території Дергачівського, Куп’янського, Ізюмського, Лозівського, Зміївського, Чугуївського районів та в місті Харкові.

Для формування підрозділів територіальної оборони будуть призвані військовозобов’язані віком до 60 років, придатних (обмежено придатних) за станом здоров’я, які не залучаються з різних причин на доукомплектування бойових частин з усіх райвійськкоматів Харківської області.

В ході навчальних зборів особовий склад підрозділів територіальної оборони матиме змогу отримати військові знання та практичні навички з спеціальної, вогневої, інженерної, тактичної та військово–медичної підготовки. У ході проведення занять з бойової підготовки будуть проведені стрільби зі штатної стрілецької зброї.

На час проходження зборів за резервістами зберігається робочі місця та середній заробіток на підприємстві незалежно від форми власності. По закінченню зборів усім резервістам працевлаштованим та не працюючим будуть здійснені грошові виплати згідно діючого законодавства. Також кожний резервіст буде забезпечений безкоштовним 3-разовим харчуванням, речовим майном та медичним обслуговуванням. За підсумками навчань кращим військовозобов’язаним будуть присвоєні чергові військові звання.

Військовозобов’язані, які пройдуть ці навчальні збори, будуть призначені до бригади територіальної оборони Харківщини та в подальшому не будуть залучатися до інших військових чистин.

Основним завданням підрозділів територіальної оборони є охорона стратегічних об’єктів у Харківській області, для забезпечення їх функціонування у разі виникнення військової загрози. Подібні збори, з дещо меншою кількістю осіб вже були неодноразово успішно проведені в Харківській області. Бажання захистити Харківщину не на словах, а на ділі неодноразово довели тисячі харків’ян, які вже проходили подібні збори.

Тому керівництво Красноградського об’єднаного міського військового комісаріату звертається до усіх військовозобов’язаних – мешканців м. Краснограда та Красноградського району, яким найближчим часом надійде повідомлення прибути до районного військового комісаріату, без остраху прибути на вказаний термін, пройти 10 денні збори та отримати необхідні знання та навички для захисту Харківщини у разі загрози.