Відбулися збори адміністративно-господарського активу району

23 липня поточного року під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Валерія Кицюка відбулися збори  адміністративно господарського активу району.

У порядку денному було заслухано Красноградського міського голову Володимира Максима, який доповів про розвиток дорожньої інфраструктури міста. Доповідач зазначив, для проведення ремонту доріг міська рада щорічно приймає Програму з фінансування робіт, пов’язаних з реконструкцією ремонтом та утриманням автомобільних доріг місцевого та державного значення.

Для утримання доріг у належному стані на базі підприємства балансоутримувача доріг, тобто Красноградського комбінату комунальних підприємств, необхідно створити підрозділ з ремонту та обслуговування доріг. На І етапі буде створений підрозділ по поточному ремонту доріг,   орієнтовна вартість необхідного обладнання 1165 тис. грн. На ІІ етапі буде створений повноцінний підрозділ по ремонту та обслуговуванню доріг міста, орієнтовна вартість необхідних машин та механізмів – 5200 тис. грн.  

Також  на активі заслухали голову Наталинської об’єднаної громади Віолету Боровську, яка проінформувала про розвиток інфраструктури Наталинської об’єднаної територіальної громади. Сільський голова зазначила, що роботи на виконання Плану соціально-економічного розвитку Наталинської сільської ради заплановані таким чином, щоб капітальні ремонти закладів освіти та культури були проведені в кожному населеному пункті громади. Значна увага приділяється ремонту доріг та роботам з благоустрою населених пунктів. В цьому році планується провести поточний ремонт 13 доріг на суму 4 млн. грн. в селах Наталине, Попівка, Кобзівка, Ясна Поляна.

Дитячий майданчик для с. Маховик замовлений і будуть доставлені в першій половині серпня, до робіт з вуличного освітлення по вул. І. Сенченка в с. Наталине приступлять вже на днях.

Для створення сучасних умов для здобуття якісної освіти мешканцями сіл Наталине та Улянівка  Наталинської сільської ради передбачено реконструкцію приміщення Наталинського НВК з прибудовою спортивного комплексу з додатковими основними і допоміжними приміщеннями. На даний час виготовлений новий Робочий проект та проводяться роботи щодо пошуку джерел фінансування на його реалізацію.

В існуючих приміщеннях закладів середньої освіти в цьому році заплановано проведення капітальних ремонтів, які вже розпочаті, враховуючи необхідність підготовки до нового навчального року відповідно до вимог концепції Нової української школи.

Виконані роботи по капітальному ремонту покрівлі клубу селища Дружба та приступлено до робіт з капітального ремонту фасаду з утепленням.

У цьому році плануємо провести роботи з «порятунку» будівлі Попівського сільського Будинку культури. В поточому році буде виконано реконструкцію покрівлі Попівського сільського Будинку культури.

Наразі ведуться підготовчі роботи щодо будівництва нового сучасного приміщення амбулаторії сімейної медицини в с. Попівка. Виготовлена необхідна документація на земельну ділянку та проводяться роботи щодо змін до Генерального плану с. Попівка.

Для підвезення учнів та вчителів до закладів загальної середньої освіти планується придбати шкільний автобус.

Віолета Боровська також зазначила, що наразі сільською радою проводяться заходи по розробці робочого проекту з будівництва Наталинського центру послуг, який складатиметься з самої будівлі центру послуг, та допоміжних приміщень. В будівлі заплановано розташування центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), залу реєстрації актів цивільного стану, кімнати для розташування реєстраторів та спеціалістів, а також центру безпеки з рятувальною службою та муніципальною поліцією.

Про реалізацію державної соціальної політики у сфері надання адресної допомоги на оплату комунальних послуг проінформувала  Світлана Гонтар – начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації.

Також на активі заслухали начальника Красноградського відділення ПАТ «Харківгаз» Григорія Перепелицю, який прозвітував про стан газового господарства в районі.

Про участь Красноградського відділення акціонерного товариства «Райффайзен Банк  Аваль» у реалізації державної політики з енергоефективності та енергозбереження проінформувала начальник Красноградського  відділення акціонерного товариства «Райффайзен Банк Аваль» Зоя Наконечна.

За результати проведення зборів адміністративно-господарського активу району підготовлене відповідне доручення першого заступника голови райдержадміністрації.