Створюємо рівні умови для надання медичних послуг жителям міста та села. Юлія Світлична

У рамках робочої поїздки в Красноградський район 30 червня голова ХОДА ознайомилася з роботою медичної амбулаторії в селі Піщанка, де було проведено капітальний ремонт.

Піщанська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини обслуговує понад 6,5 тисячі мешканців населених пунктів Піщанка, Зоряне, Вишневе, Тишенківка, Покровське та Новоселівка.

Двоповерхова будівля амбулаторії була побудована у 1983 році, і з того часу в закладі проводилися лише косметичні ремонти силами медичного персоналу.

Рішення про проведення капітального ремонту було прийняте в 2017 році. Кошти на це були виділені з державного бюджету при співфінансувані з місцевого.

Протягом 2017-2018 років в амбулаторії були відремонтовані усі приміщення: реєстратура, маніпуляційний кабінет, кабінет щеплень, денний стаціонар, кабінети лікарів. У будівлі замінено вікна та двері на енергоощадні. У цьому році планується також відремонтувати ганок амбулаторії коштом Піщанської сільської ради.

Ознайомившись з виконаними роботами, голова ХОДА запевнила, що заклад і надалі отримуватиме підтримку щодо ремонтів та оновлення медичного обладнання.

«Робимо акцент на сільській медицині. За ініціативи Президента Петра Порошенка в країні стартувала реформа, мета якої – створити рівні умови для надання медичної допомоги в місті та в селі. Вже маємо результати: сьогодні в багатьох амбулаторіях області умови кращі, ніж у харківських лікарнях. Піщанська амбулаторія – приклад цього, – підкреслила Юлія Світлична. – Крім того, у рамках реформи сільської медицини на Харківщині буде збудовано близько 50 сучасних амбулаторій із службовим житлом. Створюємо гідні умови як для пацієнтів, так і для лікарів».