Щиро вітаю всіх земляків з 22-ю річницею Головного Закону нашої держави! Юлія Світлична

Сучасна Конституція України видається молодою, порівняно з такими самими документами багатьох країн Європейського Союзу та США. Проте насправді історія українського суспільного договору та демократичних цінностей нараховує понад три століття. І в цей день ми традиційно згадуємо не лише розробників нинішньої Конституції, але й гетьмана Війська Запорозького Пилипа Орлика та документ його авторства, який побачив світ у 1710 році – за 77 років до затвердження Конституції США.

Чому конституційна історія є такою важливою для сучасної України? Документ, який створив Пилип Орлик, є ще одним доказом не просто значної історії державності нашої країни, але й нашої історичної вірності демократичним європейським цінностям. Це саме ті цінності та саме той вибір, який сьогодні боронить на сході українське військо, відстоюють у всьому світі наші дипломати та береже в душі кожен українець.

28 червня – це день ствердження української демократії, громадянських прав та свобод. Вітаю всіх із цим державним святом! Бажаю всім нам і нашій країні добра, миру та розвитку!

Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична