Безробітні ознайомилися із проблемою торгівлі людьми

20 червня 2018 року в приміщенні Красноградської районної філії  Харківського обласного центру зайнятості  пройшли тренінги з даної тематики. Основна мета заходів – попередження торгівлі людьми та підвищення обізнаності безробітного населення щодо безпечної міграції та мотивації у працевлаштуванні. В тренінгу взяли участь 40 безробітних, переважна  більшість   яких – сільські мешканці.

Представник Харківської обласної громадської організації «Твоє право» Олександр Полянський  ознайомив шукачів роботи  з проблемою торгівлі людьми  та сумною статистикою по Україні та Харківській області, законодавчими актами, що стосуються даної пробеми,  про урядові структури та громадські організації, до функцій яких входить надання інформаційної  та іншої   підтримки потенційних мігрантів та осіб, що повернулися із-за кордону, особливостей  працевлаштування за межами України.

 Тренер   акцентував увагу присутніх на конкретних негативних випадках при міграції за кордон,   надав рекомендації щодо зменшення ризику незаконного працевлаштування  за кордоном   та   торгівлі людьми.

 Семінар пройшов у формі діалогу, громадян цікавили  конкретні приклади та наслідки прояву торгівлі людьми, координати та контакти  організацій, що опікується даною проблематикою.