Можливості співробітництва району з китайським містом Сіань (+відео)

 17 червня голова Красноградської райдержадміністрації Євген Третяков зустрівся з представником високотехнологічної зони міста Сіань КНР паном У Сувеєм, який завітав на Красноградщину.

До регіону він прибув ще 15 червня з метою налагодження співпраці щодо відкриття офісу Харківської торгово-промислової палати в Сіані.

Район зустрів китайську делегацію гостинно. Завітали до Красноградського краєзнавчого музею ім. П.Д. Мартиновича, відвідали українську хату.

До складу делегації увійшли й представники телерадіокомпаній провінції Шансу, які завітали до України, зокрема, до Харківської області та Красноградського району, щоб зняти документальний фільм про місцеві звичаї та традиції, а головне – спростувати інформацію щодо конфліктних та військових дій на території всієї держави.

Пана У Сувея вразила українська автентичність, привітність та гостинність.

Між Євгеном Третяковим та паном У Сувеєм відбувся конструктивний діалог, у ході якого було обговорено низку важливих питань щодо подальшої співпраці та можливих інвестицій у район.

“На сьогодні важливим є соціально – економічний розвиток як Красноградського району, всього регіону та країни в цілому. Залучення інвестицій – головне. Це дає можливість реалізувати спільні інфраструктурні проекти та розвивати економіку. Будемо працювати у цьому напрямку!” – наголосив Євген Третяков.

В свою чергу, пан У Сувей, запросив керівництво району відвідати Міжнародну виставку агробізнесу в Сіані, яка відбудеться у листопаді поточного року.