Виїзне засідання колегії районної державної адміністрації на базі Соснівської сільської ради

30 травня 2018 року відбулось виїзне засідання колегії районної державної адміністрації на базі Соснівської сільської ради, на якій були присутні голова Красноградської райдержадміністрації Євген Третяков, члени колегії, сільський голова, депутати сільської ради, члени виконкому, керівники сільськогосподарського підприємства, закладів освіти, культури, охорони здоров’я та громадськість.
Згідно порядку денного були розглянуті наступні планові питання:
1. Про стан виконання виконавчим комітетом Соснівської сільської ради делегованих повноважень органів виконавчої влади відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Доповіла: Мартинюк Ольга Володимирівна – Соснівський сільський голова.
На території сільської ради працюють 2 фельдшерсько-акушерські пункти.
Співдоповіла про роботу фельдшерсько-акушерських пунктів: Кригіна Олена Григорівна – завідувач амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Петрівка комунального закладу охорони здоров’я «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району».
Інформаційно:
2. Про реалізацію реформи у галузі освіти доповіла: Турова Антоніна Іванівна – начальник відділу освіти райдержадміністрації.
Заслухати звіт Соснівського сільського голови – Мартинюк Ольги Володимирівни – про виконання виконавчим комітетом Соснівської сільської ради делегованих повноважень органів виконавчої влади відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»
Було прийнято наступні рішення колегії Красноградської районної державної адміністрації від 30.05.2018:

1.1. Здійснювати відповідно до чинного законодавства контроль за дотриманням зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету на підприємствах і в організаціях незалежно від форм власності.
1.2. Вживати заходів щодо організації роботи по запобіганню бездоглядності неповнолітніх.
1.3. Вживати заходів щодо поліпшення житлових і матеріально-побутових умов інвалідів, ветеранів війни та праці, військовослужбовців, а також військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, сімей, які втратили годувальника, багатодітних сімей, громадян похилого віку, які потребують обслуговування вдома, і громадян похилого віку, які мають потребу в цьому, дітей, що залишилися без піклування батьків.
1.4. Сприяти організації призову громадян на військову службу за призовом осіб офіцерського складу, строкову військову та альтернативну (невійськову) службу,
а також їх мобілізації, підготовці молоді до служби в Збройних Силах України, організації навчальних (перевірочних) та спеціальних військових зборів.
1.5. Організовувати заходи щодо військово-патріотичного виховання населення.
1.6. Сприяти проведенню ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення, де курсує шкільний автобус.

1.7. Дбати про благоустрій населених пунктів сільської ради, залучати до цього громаду.

Підводячи підсумок колегії, очільник району наголосив на продуктивності засідання.  “Окрім питань порядку денного, сьогодні розглянули низку важливих проблем, що турбують громаду. Тому, саме такі виїзні засідання колегії – це, в першу чергу, відкритий діалог влади з громадськістю, в ході якого виявляються проблеми громади і розглядаються всі можливі шляхи їх вирішення. “, – говорить Євген Андрійович.