Красноградський районний центр зайнятості провів інформаційний семінар

11 травня 2018 року в приміщенні Наталинського НВК мешканці Наталинської об´єднаної територіальної громади стали учасниками інформаційних заходів, які проходили за ініціативи Харківського обласного та районного центрів зайнятості з метою інформування громадян про послуги служби зайнятості та соціальних партнерів.

В інформаційному семінарі для цільових категорій населення ОТГ (безробітних осіб, учасників АТО, членів сімей внутрішньо переміщених осіб, малозабезпечених та багатодітних сімей) взяли також участь Наталинський сільський голова,  представники Красноградського об´єднаного управління Пенсійного фонду, Управління праці та соціального захисту населення,  районного центру соціальних служб для дітей, сім´ї  та молоді.

 Мешканці громади отримали інформацію щодо змін у пенсійному   законодавстві, шляхів сприяння працевлаштування та соціального захисту соціально незахищених верств населення,  соціальних послуг служби зайнятості. Акцентувалась увага присутніх на можливості відкриття власної справи, в т.ч. малозабезпеченими громадянами та членами сімей ВПО.

Значна увага під час семінару приділялась можливості проходження професійного навчання в Харківському центрі професійно-технічної освіти та презентації робітничих професій, які сьогодні   актуальні  та користуються попитом на ринку праці нашого регіону.

Цікаво та корисно пройшов масовий профорієнтаційний захід для учнів 8-11 класів для  сільських шкіл громади. Свою діяльність презентували 4 навчальних заклади Красноградського району, Харківський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості  та 2 навчальних заклади м. Харкова.

Родзинкою заходу стали майстер-класи, які провели учні професійного ліцею та студенти ВНЗ. Старшокласники мали змогу своїми руками виготовити  вироби на верстаті, опанувати навички роботи електромеханіка, нанести рідкі шпалери, оволодіти мистецтвом карвінгу,  створити паперові квіти, вчились надавати першу  невідкладну  медичну допомогу.

Крім того, учні, які не визначились із вибором професії, пройшли психологічне  тестування та отримали консультації фахівців щодо подальших професійних планів.

 Близько 200 громадян отримали корисну інформацію, яку використають під час вибору професії чи працевлаштування.