Шановні пільговики!

Управління соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації повідомляє, що розпочато прийом документів від пільгових категорій громадян для оформлення адресної грошової допомоги на тверде паливо та скраплений газ у 2018 році.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України  від 23 квітня 2012 р. № 356 мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом відповідно до яких населенню надаються пільги готівкою – 1 тонна та один балон на домогосподарство на рік;

У 2018 році граничні показники вартості твердого палива і скрапленого газу для надання пільг готівкою на домогосподарство на рік складають: одна тонна твердого палива – 2424,16 грн. та один балон скрапленого газу – 242,42 грн.

Звертаємо Вашу увагу, що на домогосподарство надаються або пільги, або субсидія за бажанням одержувача.

Право на пільги з придбання твердого палива та скрапленого газу мають:

– учасник бойових дій;

– інвалід війни 1-3 групи;

– член сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни;

– ветеран військової служби, органів внутрішніх справ, Національної поліції, державної пожежної охорони, Державної служби спеціального зв’язку, служби цивільного захисту,  Державної кримінально-виконавчої служби, податкової міліції, їх вдови (вдівці);

– особа ЧАЕС – 1-2 категорія;

– дружина (чоловік) (ЧАЕС) померлого громадянина  (1-2 категорія);

– сільський медик на пенсії;

– сільський педагог на пенсії.

Багатодітна сім’я, прийомна сім’я та учасники війни  мають  право отримати пільгу на придбання твердого палива і скрапленого газу за умови якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує 2470 гривень.

Надання адресної грошової допомоги здійснюється за відповідною заявою. При собі мати паспорт та пільгове посвідчення.

Надання адресної грошової допомоги готівкою на один балон скрапленого газу здійснюється на підставі довідки про наявність у житловому приміщенні газового обладнання для використання скрапленого газу.

Прийом заяв проводиться за адресою: м. Красноград, вул. Бєльовська буд. 84, 1 поверх,, кім. 2, телефон для довідок 7 23 27.

Управління праці та соціального захисту населення працює з понеділка по четвер з 8год. до 17год.15хв; п’ятниця з 8 год. до 16 год. без перерви.