Ми рішуче здійснюємо реформи, аби значно покращити інвестиційний клімат. Президент

Це Глава держави заявив в інтерв’ю німецькій діловій газеті Handelsblatt.

«Ми рішуче здійснюємо реформи, аби значно покращити інвестиційний клімат. Але більш, ніж моїм словам, як Президента, можна довіряти оцінці Світового банку. У його рейтингу Doing Business Україна піднялася з позиції 137, до мого приходу до влади у 2013 році, на 76-ту сходинку – минулого року, – наголосив Петро Порошенко. – Такої динаміки не продемонструвала жодна країна. І ми робимо все можливе, аби опинитися ближчим часом у першій 50-ці».

За словами Президента, в Україні здійснили ґрунтовне реформування податкової галузі, забезпечили реформу в освітній, медичній та пенсійній сфері, а також переформатували енергетичний сектор в частині держзамовлення і приватизації, у що спочатку не вірив сам МВФ. А також провели революційну реформу банківського сектора.

«Все це – дуже непопулярні, втім конче потрібні кроки», – зазначив він.

Президент додав, що за підсумками конкурсу на отримання мобільними операторами ліцензій на користування зв’язком 4G вдалося отримати 8 млрд гривень замість очікуваних 5 млрд грн. «Ми просунулися в питанні децентралізації, адаптували наші ЗСУ до стандартів НАТО, докорінно змінили систему правосуддя, а рішення щодо створення Антикорупційного суду було у першому читанні ухвалено парламентом», – зазначив він.

«Найголовніше – це думка інвесторів, і багато впливових фірм прийшли або повернулися до України», – підкреслив Президент.