Об’єднання громад: не всі області і райони поспішають виправляти ситуацію

Мінус двадцять! Кількість районів в Україні, де не створено жодної об’єднаної територіальної громади, зменшується. Якщо в минулому місяці таких районів налічувалося 152, то сьогодні їх кількість складає 132. Про це свідчать дані Моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування, який щомісяця здійснює Мінрегіон.

На один район стало більше серед тих, території яких повністю покриті об’єднаними територіальними громадами. Тепер їх 16. Районів, території яких покриті об’єднаними територіальними громадами від 50% до 99%, налічується 112, від 1% до 49% – 207.

Лише по одному району, де не утворено ні однієї ОТГ, залишилося у Волинській, Дніпропетровській, Тернопільській, Чернівецькій та Чернігівській областях, а найбільш пасивні райони в Київській (14) та Харківській областях (16).

Раніше в Мінрегіоні заявляли, що завданням обласних та районних державних адміністрацій є активізація на рівні районів роз’яснювальної роботи щодо переваг об’єднання територіальних громад.

Повну версію Моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування читати ТУТ