За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, у 2018 році валова продукція тваринництва прогнозується на рівні 68,4 млрд. грн. (у постійних цінах 2010 року), що на 1,1% менше, ніж торік

На цьому зазначив начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Анатолій Берднік під час проведення апаратної наради 12 березня 2018 року.

За його словами  70% валової продукції виробляють господарства населення, і лише 30% – великотоварні сільськогосподарські підприємства. Серйозно великотоварний бізнес України займається лише вирощуванням курятини. А щодо інших напрямків в тваринництві, то кожний рік скорочується поголів’я ВРХ, в тому числі корів. За таким же сценарієм рухається і свинарство.

Збережеться тенденція до скорочення обсягів виробництва молока       (до 1 %).

Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації також доповів, що в районі сумісно зі спеціалістами сільськогосподарських підприємств на період зимівлі худоби, тобто на 2017-2018 роки, розроблено виробничу програму, основна мета якої скоординувати зусилля на стабілізацію чисельності поголів’я сільськогосподарських тварин і в першу чергу ВРХ, в тому числі корів.

Завдання непросте, тому що тваринницька галузь має низький рівень рентабельності.

За 2011-2016 роки мали показники: кращий – 3,6 % (2016 рік), гірший – мінус 76 % (2012 рік). Це тваринництво в цілому.

Якщо брати м’ясо і молоко, то рентабельним є лише молоко – від       8,7 до 27,3 %. А м’ясо, ВРХ, і свині – збиткове (мінус 38; 60 %).

Тому сьогодні Уряд вживає стабілізаційні заходи, щоб виправити ситуацію – виділяє кошти на підтримку як домогосподарств, так і сільськогосподарських підприємств, в тому числі і фермерських.

Державним Бюджетом передбачено спрямувати на підтримку АПК – 6,3 млрд. грн., з яких 4 млрд. грн. – на розвиток тваринництва.

Не зважаючи на непросту ситуацію в тваринництві у районі є приклади далекоглядності політики окремих керівників в тваринницькій галузі. Це стосується в першу чергу керівництва ТОВ «АГРОФІРМА «ПІСЧАНСЬКА», де триває будівництво нового потужного молочного комплексу. По закінченню передбачається ввести в експлуатацію тваринницький комплекс на 1960 голів корів з усіма технологічними об’єктами.

По ТОВ «Ранок» інвестори  теж приділяють увагу молочному скотарству – проводять реконструкцію і літнього табору, і зимових приміщень.