У краєзнавчому музеї відбулась виставка традиційного українського жіночого одягу

8 березня в Красноградському краєзнавчому музеї ім. П.Д. Мартиновича відбулося свято «Її величність – Жінка». До музею у святковий день завітали не тільки жителі Красноградського району а й гості з міста Харкова. Поїздка була організована туристичним агентством «Маяк».

Вперше в музеї була презентована приватна колекція- Майї Ернст. Майя колекціонерка та майстриня з реконструкції прикрас, чиє захоплення традиційним одягом передавалось з покоління у покоління. Вона розповіла про традиційний український жіночий одяг.

В колекції українських костюмів були представлені переважно жіночі святкові вбрання, що збереглись до наших днів. Датуються експонати кінцем XIX початком XX століття та походять з регіонів: Нижнє та Середнє Подніпров’я, Полтавщина, Чернігівське Полісся, Східне Поділля Буковини та Гуцульщини.

На лекції відвідувачі дізналися, де і який тип одягу носили в Україні; чому саме в тих чи інших регіонах використовували певний крій та матеріали. А також наживо можна було побачити, як правильно та у якій послідовності вдягався кожен елемент одягу.

Також цього дня глядачам була представлена приватна колекція костюмів Галини Скринник. Особливою прикрасою виставок стали рушники з фондів Красноградського краєзнавчого музею.