Виконання рішень про стягнення аліментів

У Харківській області створено Регіональний штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання відділами державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області рішень про стягнення аліментів. До складу увійшли начальник Головного територіального управління юстиції у Харківській області Тетяна Єгорова – голова штабу, представники Національної поліції, Прикордонної служби, Департаменту соціального захисту населення та керівники всіх відділів державної виконавчої служби міста Харкова та Харківської області.

Одним з пріоритетних напрямків у роботі Мін’юсту та загальнонаціонального право просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» є виконання рішень про стягнення аліментів.

Однак, цей проект не обмежується правороз’яснювальною роботою, а й здійснює комплексну реформу примусового виконання рішень, спрямовану на підвищення ефективності діяльності органів та осіб, які здійснюють примусове виконання.

6 лютого 2018 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» та запрацював реєстр боржників аліментів, який доступний кожному.