Уряд вперше встановив грошову допомогу чорнобильцям на санітарно-курортне лікування

Управління праці та соціального захисту населення Красноградської райдержадміністрації інформує, що з 1 січня 2018 року застосовується  постанова Кабінету Міністрів України від 25.01.2018  № 31 «Про встановлення розміру грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2018 році».

Уряд встановив  розмір грошової допомоги постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи для компенсації вартості  путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку:

– для осіб, віднесених до категорії 1 –  6822,0 грн;

– для осіб, віднесених до категорії 1, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку), –  20685,0 грн;

– для дітей, яким установлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, та одного батьків або особи, яка їх замінює, –  13545,0 грн.

Також з 1 січня 2018 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року № 838 «Про розмір середньої вартості путівки для виплати грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Установлено, що середня вартість путівки для виплати грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесеним до категорії 1, та дітям, яким установлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, визначається Міністерством соціальної політики щороку з розрахунку 35 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого законом на 1 січня відповідного року для осіб, які втратили працездатність (із заокругленням до однієї  гривні).

Прожитковий мінімум  станом на 1 січня 2018 року для осіб, які втратили працездатність становить 1373,0 грн. Відповідно, середня вартість путівки для виплати грошової компенсації замість путівки  – 481,0 грн.