Юлія Світлична вручила ключі від дитячого будинку сімейного типу сім’ї Глєбових з Красноградщини (+відео)

 За останні роки у нашій країні влада стала значно більше уваги приділяти соціальній сфері, зокрема, влаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у сімейні форми виховання.

Таким чином, за рахунок субвенції з державного бюджету було придбано житловий будинок для ДБСТ, який знаходиться на території Піщанської сільської ради нашого району. Там зможуть віднайти сімейне тепло, любов і затишок сироти й діти, позбавлені батьківського піклування, яких узяли під опіку батьки-вихователі. Для району це важлива подія, адже тепер зменшиться ризик потрапляння дітей до інтернатних закладів.

24 лютого в м. Лозова голова ХОДА Юлія Світлична урочисто передала ключі родині Глєбових з Красноградського району від  просторого будинку, де вже завершили ремонт та встановили нові меблі.

«Вперше за роки незалежності держава виділила адресне фінансування на закупку квартир для дітей-сиріт. У Харківській області було закуплено 12 квартир та 1 будинок на 4 квартири, де будуть проживати діти, що позбавлені батьківського піклування, або діти-сироти. Також уже закуплено 2 приміщення для дитячих будинків сімейного типу», – повідомила керівник області.

Очільник Красноградського району Євген Третяков також приєднався до привітань голови ХОДА і побажав щастя, затишку й родинного тепла красноградській сім’ї у новому домі. Євген Андрійович особисто контролював процес підготовки житлового приміщення для ДБСТ. З нагоди радісної події керівник Красноградщини подарував родині Глєбових символічний торт у вигляді будинку, а також вручив телевізор, придбаний завдяки фінансовій підтримці ТОВ АФ “Пісчанська”.

Людмила Миколаївна та Владислав В’ячеславович Глєбови зараз виховують п’ятеро дітей, з яких троє – прийомні. Батьки-вихователі планують взяти в родину ще трьох дітей, які знаходяться в інтернатних закладах області.

Напевно, кожна дитина-сирота чекає, що одного прекрасного дня прийде подружжя – добрі, лагідні, чуйні люди, які заберуть її у свою сім’ю. Добре, що держава сьогодні йде назустріч таким небайдужим людям, готовим взяти на себе відповідальність за виховання юних особистостей, доля яких склалась непросто.