У Молодіжному центрі відбувся круглий стіл на тему протидії насильству

31 січня 2018 року управлінням праці та соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації  проведено в Молодіжному центрі засідання круглого столу на тему: «Стоп насильству! Як діяти, щоб захиститись».

Насильство в сім’ї – актуальна та болюча тема для нашого суспільства. Одним з напрямків роботи  управління праці та соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації є профілактика та запобігання різним формам насильства, допомога жертвам домашнього насильства,  а також проведення різних заходів, направлених на обговорення даної проблематики.

У засіданні взяли участь відповідальні структурні підрозділи з даного питання, а саме: управління праці та соціального захисту населення, Красноградський  відділ поліції ГУ НП в Харківській області, Красноградський районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, служба у справах дітей Красноградської районної державної адміністрації.

А також до заходу було залучено фахівців:

  1. КЗОЗ «ЦПМСД».
  2. Відділ освіти Красноградської районної державної адміністрації.
  3. Вищі навчальні заклади (відповідальні особи у даному напрямку).
  4. Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Красноградського району.
  5. Бюро правової допомоги.
  6. КЗ «Красноградського Молодіжного центру».

Начальник управління проінформувала учасників круглого столу «Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок, домашньому насильству та боротьбу з цими явищами», а також про прийняття 7 грудня 2017 року  Верховною Радою України Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Учасники засідання круглого столу обговорили:

заходи які вживаються щодо виявлення та попередження домашньому насильству;

– про роботу соціальних фахівців, надання соціальних послуг особам та сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах, через насильство у сім’ї;

– нові зміни в законодавстві України з питань запобігання домашньому насильству.

Підсумовуючи обговорення, учасники круглого столу дійшли зрозумілого і цілком закономірного висновку, що співпраця між ними – неодмінна та обов’язкова, оскільки явище насилля загрожує психологічному, моральному, душевному та економічному здоров’ю людей.

Начальник управління праці соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації  Гонтар Світлана Василівна, наголосила, що потрібно й надалі продовжувати взаємну співпрацю та робити взаємні кроки щодо попередження домашньому насильству в сім’ї, проводити спільні заходи на цю тему, що допоможе зменшити масштаби, а то й взагалі запобігти цьому вкрай невтішному явищу.