Про роботу ДП «Красноградського лісового господарства»

Про це доповів начальник відділу лісового господарства Олександр Карлов на апаратній нараді райдержадміністрації, яка відбулася 29 січня поточного року.

Доповідач зазначив, що на підприємстві працюють 79 чоловік, середня заробітна плата яких складає  4015 грн.

Протягом минулого року підприємство реалізувало лісопродукції на суму 8611 тис.грн., були проведені лісогосподарські заходи на площі 818 га, в тому числі рубки формування та оздоровлення – 781 га, 37 га – рубки головного користування та інші рубки, не пов’язані з веденням лісового господарства.

Крім заготівлі та реалізації лісопродукції у круглому вигляді  підприємство займається й переробкою деревини. Так на території Наталинського лісництва працює цех переробки деревини, який протягом 2017 року переробив 500 м. куб. деревини і отримав товарної продукції на 600 тис. грн.

Державним підприємством «Красноградський лісгосп» протягом минулого року було створено лісових культур на площі 61,3 га, що на 24,3 га більше ніж було проведено суцільних рубок. Для садіння лісових  культур  підприємство використовує власний посадковий матеріал. У 2017 році на підприємстві було вирощено:

53,7 тис. шт. стандартних сіянців сосни звичайної;

30,9 тис. шт.  дуба;

26,2 тис. шт. сосни кримської.

У 2018 році  на підприємстві планується збільшення заготівлі деревини на 38%, розширення асортименту продукції переробки і як наслідок  збільшення обсягів реалізації.

На нараді також головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства  Яна Опалько доповіла про роботу у сфері містобудівної діяльності та архітектури за підсумками 2017 року. Доповідач зазначила, що протягом минулого року відділом надано 36 будівельних паспортів для забудови земельної ділянки індивідуальними житловими будинками, 5 містобудівних умов  та обмежень забудови земельної ділянки.

У 2017 році введено в експлуатацію 5 житлових будинків загальною площею 464,9 м².