На сесії районної ради 25.01.18 затвердили важливі програми

Голова райдержадміністрації Євген Третяков взяв участь у сесії районної ради 25.01.2018. Згідно порядку денного було розглянуто та затверджено ряд важливих програм соціально-економічного розвитку та життєдіяльності району.

Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Красноградського району на 2017 рік (зі змінами) та про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Красноградського району на 2018 рік доповів завідувач сектору економічного розвитку і торгівлі районної державної адміністрації Овчаренко Ігор Леонідович.

 За січень-грудень 2017 року вироблено сільськогосподарської продукції в порівняльних цінах 2010 року на 325,6 млн.грн. (86,5% до рівня 2016 року) у т.ч. в рослинництві на 228,0 млн.грн. (82,5%) в тваринництві на 97,6 млн.грн. (97,5%).

В цілому на модернізацію агропромислового виробництва за 12 місяців 2017 року закуплено сільськогосподарської техніки та інвентарю на 99,8 млн.грн. (в минулому році на 18,4 млн. грн.), що є абсолютним рекордом за тривалий проміжок часу.

Тим не менш, в сільському господарстві постійно зростає рівень середньої заробітної плати. Так за січень-листопад 2017 року вона дорівнює 7172 грн., що становить 153,6 % до рівня минулого року.

За 2017 рік орендодавцям сплачено 113,4 млн.грн., (109,7% до рівня минулого року). За 1 га орендованої землі по району в середньому виплачено 2547 грн. (+392 грн/га).

За попередніми даними промисловими підприємствами Красноградського району у 2017 році, реалізовано промислової продукції на 426,1 млн.грн., обсяг реалізованої промислової продукції на одну особу населення району у фактичних цінах становив 9652 грн., що на 967,8 грн., або на 13,5% більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

Середньомісячний розмір заробітної плати на промислових підприємств району за 2017 рік склав 5408 грн.

Сільськогосподарськими підприємствами району закуплено сільськогосподарської техніки та інвентарю на 99,8 млн.грн. (в минулому році на 18,4 млн. грн.), що є абсолютним рекордом за тривалий проміжок часу.

У житлово-комунальному господарстві (загальна сума 5959,0 тис.грн.) по місту проведено капітальні ремонти покрівель багатоповерхових будинків (1714,5 тис.грн.), оснащено житлові будинки тепловими лічильниками, проведено реконструкцію ділянок теплової мережі та проведено інші енергозберігаючі заходи.

У галузі освіти на загальну суму 11243,4 тис.грн. проведено капітальні та поточні ремонти приміщень закладів освіти, ремонти систем опалення, дахів, утеплення фасадів замінено вікна та двері на енергозберігаючі.

У галузі охороні здоров’я впроваджено заходи енергозбереження та енергоефективності на загальну суму 4384,1 тис.грн., а саме проведено капітальні ремонти дахів та приміщень АЗПСМ та ФАПів, замінено вікна та двері на енергозберігаючі, проведено реконструкцію вузлів обліку газу (реконструкція системи газопостачання) та виготовлено ПКД на зовнішнє утеплення будівель хірургічного, терапевтичного корпусів та корпусу поліклініки Красноградської ЦРЛ.

У галузі культури проведено капітальний та поточний ремонт Красноградського РБК та інші енергозберігаючі заходи.

У 2017 році в рамках підготовки до опалювального сезону 2017/2018 років Красноградським КП «Водоканал» проведені роботи по ремонту 0,25 км. водопровідних та 0,12 км. каналізаційних мереж, що становить 100% від завдання. На 100% підготовлено водопровідно-насосну станцію, каналізаційно-очисні споруди та 9 комунальних свердловин.

У 2017 році було проведено поточний ремонт покрівель 38 будинків, що становить 100% від планового завдання, ремонт опалювальних систем у 98 будинках, ремонт систем холодного водопостачання – 28 будинках (100%), ремонт електрощитових – 18 будинків (100%).

Загальні обсяги коштів на виконання підготовчих та ремонтних робіт у житловому фонді склали 226,1 тис.грн.

У 2017 році виділені кошти ПАТ «Укргазвидобування» на загальну суму 1,4 млн. грн. на капітальний ремонт 3 покрівель багатоквартирних будинків, які розташовані за адресами: 3 м-н буд. №7, вул. Шевченко, 97 та вул. Преображенська, 14.

У Красноградському районі на теперішній час створено 32 ОСББ, до складу яких входить 35 будинків, загальною площею 37,5 тис. м2.

Виконання робіт у 2017 році за рахунок державного бюджету:

На території Красноградського району філією «Красноградське ДЕП» виконано робіт з експлуатаційного утримання доріг на суму – 7,4 млн. грн., у тому числі на дорогах місцевого значення – 900,0 тис. грн.

Проведено 6,5 тис. м2 ямкового ремонту на суму 3,7 млн.грн.

На ремонт тротуарів виділено 1,1 млн. грн.

За січень-вересень 2017 року на території Красноградського району введено в експлуатацію 6 індивідуальних житлових будинків загальною площею 620 кв.м, що складає 90,2% до відповідного періоду минулого року.

В місті Красноград по вул. Соборна, 76 триває будівництво багатофункціонального фізкультурно-оздоровчого комплексу Красноградської дитячої спортивної школи загальною кошторисною вартістю – 21,9 млн.грн. Рік вводу в експлуатацію об’єкту – 2018.

За січень-вересень 2017 року підприємствами та організаціями району за рахунок усіх джерел фінансування, освоєно 173 млн.грн. капітальних інвестицій, що в 1,8 рази більше, ніж за відповідний період 2016 року та складає 1,5% від загального обсягу капітальних інвестицій по області.

На території району успішно реалізовано 18 міні-проектів обласного конкурсу «Разом в майбутнє» на загальну суму 3031,6 тис.грн., з них 50% складає співфінансування місцевих бюджетів.

З метою додаткового залучення коштів з різних джерел, протягом 2017 року районною державною адміністрацією проводилася робота по виготовленню проектів з капітального ремонту (реконструкції) та енергозбереження у сфері освіти, охорони здоров’я, культури, житлово-комунального господарства, деякі з них уже реалізовані, деякі планується подати на діючі конкурси, гранти для подальшої реалізації.

На території району, за статистичними даними, одне підприємство мало прямі іноземні інвестиції (акціонерний капітал) за видом економічної діяльності – оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин.

За ініціативою районної державної адміністрації в Красноградському районі протягом останніх років, ведеться активна робота, щодо участі в міжнародних, державних, обласних конкурсах, грантах, проектах та Програмах спрямованих на розвиток району. Завдяки ним вирішуються певні питання соціальної сфери, які самотужки вирішити було б тяжко.

Так міжнародний надзвичайний дитячий фонд під егідою ООН ЮНІСЕФ надав підтримку у проведенні капітальних ремонтів дошкільних навчальних закладів, оснащенні відповідним обладнанням та інвентарем, а також підтримав розвиток фізичної культури та спорту учнівських колективів (НВК №2, Кобзівському НВК с. Дружба, Петрівському НВК, Піщанського НВК).

За рахунок гранту Уряду Німеччини (Український фонд соціальних інвестицій УФСІ) триває реалізація проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» на загальну суму 10,8 млн.грн., в селищі Дослідне реконструкція нежитлової будівлі під багатоквартирний будинок (соціальне житло) та капітальний ремонт ДНЗ №17 міста Красноград.

За підтримки уряду Німеччини в рамках реалізації проектів міжнародної технічної допомоги Німецького товариства з міжнародної співпраці (GIZ) відкрито футбольне поле з штучним покриттям на території Красноградського коледжу комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія». Обсяг інвестицій склав 2 млн.грн. Також за допомоги Німецького товариства з міжнародної співпраці (GIZ) придбано меблі, комп’ютерну та мультимедійну техніку для кімнати ХАБУ в приміщені районної бібліотеки.

Про виконання Програми зайнятості населення Красноградського району на період до 2017 року (зі змінами) та про внесення змін до Програми соціального захисту населення Красноградського району на 2018 рік доповіла начальник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації Гонтар Світлана Василівна.

Було розглянуто питання виконання районної програми «Модернізації систем централізованого теплопостачання міста Краснограда та сіл Красноградського району по забезпеченню скорочення споживання природного газу та його заміщенню на інші види палива на 2014-2017 роки» (зі змінами), питання затвердження Районної програми модернізації систем централізованого теплопостачання міста, сіл Піщанка, Наталине і Улянівка Красноградського району по забезпеченню скорочення споживання природного газу та його заміщенню на інші види палива на 2018-2020 роки, питання виконання Програми оснащення наявного житлового фонду Красноградського району засобами обліку та регулювання споживання теплової енергії на 2017 рік та про затвердження Програми оснащення наявного житлового фонду міста Краснограда, сіл Піщанка і Наталине Красноградського району засобами обліку та регулювання споживання теплової енергії на 2018 рік. По даним питанням доповів головний спеціаліст відділу містобудування архітектури та житлово-комунального господарства Красноградської районної державної адміністраціїЧигринець Дмитро Євгенійович.