На апаратній нараді райдержадміністрації обговорили стан впровадження медичної реформи

Медична  реформа стосується кожного. Її мета – забезпечити всім громадянам України рівний доступ до якісних медичних послуг та перебудувати систему охорони здоров’я так, щоб у її центрі був пацієнт.

Тому на апаратній нараді, яка нещодавно відбулася в райдержадміністрації, обговорили стан впровадження медичної реформи в первинній ланці району.

Головний лікар комунального закладу охорони здоров’я «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району»  Ганна Васенко доповіла, що з 01 квітня 2018 року красноградці зможуть вибрати свого лікаря первинної допомоги і підписати з ним Декларацію. Лікарем первинної допомоги може бути сімейний лікар, педіатр та терапевт. Пацієнт може обрати для себе будь-якого лікаря, незалежно від місця реєстрації чи проживання.

Відмовитися від укладання контракту з пацієнтом лікар зможе, тільки якщо у нього вже перевищено ліміт договорів (2000 осіб). Пацієнту надається право змінити лікаря через певний час після укладання контракту, якщо виявиться, що людина незадоволена зробленим вибором.

Перелік безкоштовних послуг буде єдиним по всій країні і вони обраховуватимуться за єдиною тарифною сіткою, незалежно від місця надання послуг. Частина послуг, натомість, стане офіційно платною.

Вторинна та третинна ланки працюватимуть у старому режимі і лише з 2020 року перейдуть на нові принципи роботи.

На сьогодні по Красноградському району всі амбулаторії мають доступ до Інтернету. Вирішується питання щодо забезпечення комп’ютерною технікою всіх відповідних лікарів.

На апаратній нараді також завідувач сектору культури і туризму райдержадміністрації Наталія Сіліна доповіла про стан роботи клубних закладів у 2017 році та перспективи розвитку на 2018 рік.