Від злуки українських земель до єднання України

Символічно, що саме по завершенню святкування трьох великих релігійних свят, які зігріли добром і радістю наші серця, вселили надію на те, що завтрашній день буде щасливим, а Україна вільною та єдиною, відзначають величну подію для всього українського народу, яка відбулась 22 січня 1919 року – дві суверенні українські держави – Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка об’єдналися в самостійну соборну державу. Це стало важливим кроком для України на її багатостраждальному шляху до незалежності.

Тож з цієї нагоди на Красноградщині  представники влади, організацій та установ міста, студентство та активна молодь взяли участь у церемонії покладання квітів до погруддя Тарасові Шевченку.

Зі словами привітання до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Євген Третяков. “Свобода – це не лише право мати власні державні символи, слухати Гімн… Це, перед усім, можливість ясного усвідомлення того, що вони означають для кожного з нас, який історичний підтекст в них закладено.  Я вам бажаю пишатись минулим нашої держави, свідомо ставитись до своїх громадянських обов’язків, а також істинно бути, а не просто здаватись справжніми українцями, патріотами рідної землі”, – говорить очільник району.

 Хвилиною мовчання громада вшанувала пам’ять полеглих у багатовіковій боротьбі світочів нашого народу, в тому числі і загиблих майданівців та бійців АТО, подвиг яких відкрив нову сторінку національно-визвольного руху і став стимулом для піднесення патріотичного духу українців.

Майже сто років тому захід і схід України були непохитними в стремлінні разом будувати сильну та незалежну державу, незважаючи на історичні протиріччя та нав’язану ворожнечу. Тож нехай їх приклад стане орієнтиром для нас сьогоднішніх і допоможе здолати перешкоди на шляху до справжньої незалежності.