Красноградський районний центр зайнятсті провів семінар на тему легальної зайнятості

З метою підвищення рівня поінформованості громадян щодо соціального захисту та новинок законодавства, 19 січня 2018 року в приміщенні Красноградського районного центру зайнятості, спільно з фахівцями Управління праці та соціального захисту населення та Бюро правової допомоги, проведений семінар «Легальна зайнятість». У семінарі взяли участь 17 громадян, що перебувають на обліку в центрі зайнятості, як безробітні.

Громадяни отримали інформацію про послуги служби зайнятості щодо прискорення працевлаштування, про можливість участі в громадських та інших  роботах тимчасового характеру,  про вакансії з житлом та  загальну ситуацію на ринку праці. Акцентувалась увага на тому, що, погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники повинні розуміти, що їх очікують ризики, пов’язані з захистом своїх трудових прав та соціальним захистом у разі скрутних життєвих обставин.

Заступник начальника управління праці та соціального захисту населення-начальник відділу з питань праці та зайнятості населення Ірина Юрченко, ознайомила присутніх з оформленням трудових правовідносин, соціальними гарантіями при працевлаштуванні. Фахівець наголосила, що для реалізації своїх трудових прав найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин, а також регламентацію трудових відносин відповідно до чинного трудового законодавства. У разі відмови роботодавця кожен громадянин має право звернутися до компетентних державних органів за захистом своїх конституційних прав.

Спеціаліст Бюро правової допомоги Ірина Золотухіна ознайомила учасників семінару із безоплатною первинною правовою допомогою з питань дотримання трудового законодавства,   порядком стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати та про поновлення  на роботі незаконно звільненого працівника.

В ході активного спілкування громадяни отримали вичерпні відповіді на запитання.