Юлія Світлична очолила рейтинг найбільш відповідальних голів обласних адміністрацій

За підрахунками експертів аналітичного порталу «Слово і діло», голова ХОДА виконала 68% своїх обіцянок.

Частина обіцяного Юлією Світличною знаходиться у процесі виконання та, за планами, буде виконана наступного року. Невиконаних обіцянок голови ХОДА експерти не зафіксували.

Серед виконаних у 2017 році обіцянок портал, зокрема, називає будівництво школи в Пісочині.

«2 листопада 2016 року голова Харківської ОДА Юлія Світлична заявила, що обласна влада планує відкрити школу в мікрорайоні «Мобіль» у Пісочині вже у вересні 2017 року або, якщо того вимагатимуть технічні умови, у січні 2018 року. Але, як і було обіцяно, вже 1 вересня 2017 року в Пісочині відкрили сучасну школу «Мобіль», яку побудували «з нуля», – зауважують експерти порталу.

Також «Слово і діло» акцентує увагу на оснащенні сучасними мультимедійними кабінетами опорних та профільних закладів освіти в 11 районах області. Ще одна виконана обіцянка у сфері освіти – відкриття інклюзивних класів у 135 школах області.

Серед досягнень 2017 року також – будівництво найбільшого та найсучаснішого в країні ЦНАПу.

«Станом на 17 серпня 2017 року, як і обіцяла Юлія Світлична, будівництво найбільшого в Україні центру з надання адміністративних і соціальних послуг знаходилося на завершальному етапі. А вже 1 вересня відбулося його офіційне відкриття. Наразі подібного центру в Україні немає – це найбільш комплексна установа з надання адміністративних послуг в країні», – підкреслює «Слово і діло».

Експерти також звернули увагу на повернення громаді Пархомівського музею – цим процесом Юлія Світлична курувала особисто.

«29 серпня 2017 року глава ХОДА повідомила, що на завершальну стадію вийшли юридичні процеси, які необхідно провести для передачі будівлі музею від нинішнього власника – банку – громаді Краснокутського району. А вже 30 вересня 2017 року будинок Пархомівського музею, як і обіцяли, повернули громаді», – нагадують у «Слові і ділі».

Також серед виконаного перераховують ремонти доріг, будівництво філармонії, найкращі показники з оздоровлення дітей улітку тощо.

До першої трійки найбільш відповідальних голів обласних адміністрацій також увійшли керівник Черкаської області Юрій Ткаченко та голова Сумської ОДА Микола Клочко.

Довідка. Аналітичний портал «Слово і діло» – це перший фактчек-ЗМІ в Україні. Входить до четвірки українських фактчек-організацій, згідно зі щорічним аудитом Reporter’s Lab.

Мета проекту – забезпечити реалізацію принципу транспарентності й підзвітності влади, сприяти зростанню рівня відповідальності політиків і посадових осіб перед громадянами.

Ключовим аспектом роботи «Слова і діла» є визначення рівня відповідальності вітчизняних політиків та посадових осіб на підставі систематичного моніторингу та фіксації їхніх обіцянок, а головне – відстеження стану їх виконання.