Безпека праці – обов’язок кожного

Виконання вимог Закону України «Про охо­рону праці» – є одним із найважливіших завдань роботодавців перед своїми працівниками!

Питання створення безпечних умов праці, профілактики виробничого травматизму на виробництві були, є і повинні за­лишатися одними з найважливіших та актуальних на будь-якому підприємстві, незалежно від форми власності, його розмірів та кількості працівників.

Займатися профілактикою виробничого трав­матизму і профзахворювань необхідно щодня. Од­нак, часто роботодавці звертають увагу на умови праці лише після того, як з їхніми працівниками стається біда. Вкрай необхідно, щоб запрацював основний принцип державної політики в галузі охорони праці – пріоритет життя і здоров’я пра­цівників, повної відповідальності роботодавця за створення належних, безпечних і здорових умов праці, який закладений у ст. 4 Закону України «Про охорону праці». А це можливо лише за умо­ви, коли власник перш за все вболіває за стан ви­робничої безпеки, і котрий нікому не дозволяє нехтувати вимогами правил безпеки.

Для того, щоб працівник дотримувався законо­давства про охорону праці, він має мати певні знання з охорони праці, має бути зацікавленим у постійному інформуванні про ті небезпечні ризики, що мають місце при виконанні його роботи, має бути певним, що інформування про ризики настання нещасного випадку на його робочому місці буде відмічено робо­тодавцем позитивно. Необхідно під час прий­няття на роботу і в процесі роботи проходити за ра­хунок роботодавця інструктаж, навчання з питань охорони праці, з надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків. Посадові особи, діяльність яких пов’язана з організацією безпечного ведення робіт, один раз на три роки повинні проходити нав­чання та перевірку знань з питань охорони праці. Закон України «Про охорону праці», зокре­ма, ст. 14, яка зобов’язує кожного із нас дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виробництва. Наголошуємо, що працівник несе персональну відповідальність за порушення зазначеної статті.

Тільки навчені висококваліфіковані праців­ники. – це запорука безпеки виробництва. Пра­цівники, які відповідально ставляться до питань збереження життя та здоров’я, як свого, так і от­очуючих, майже ніколи не створять небезпечної ситуації на своєму робочому місці. А відповідно в родини не прийде горе та біль втрати.

Фонд соціального страхування здійснює захо­ди, спрямовані на запобігання нещасним випадкам, усуненню загрози здоров’ю працівників, виклика­ної умовами праці, у тому числі: вивчає стан умов, безпеки, охорони праці та профілактичної роботи на підприємствах, у фізичних осіб, які відповідно до законодавства використовують найману працю, з метою надання страхувальникам необхідних кон­сультацій у створенні ними та реалізації ефектив­ної системи управління охороною праці.

Аналіз показує, що роботодавці, посадові особи та фахівці служби охорони праці не зав­жди достатньо уваги приділяють впровадженню профілактичних заходів із створення безпечних та нешкідливих умов праці на робочих місцях. На наш погляд, потрібно кардинально змінювати ставлення до безпеки праці, як роботодавців, так і працівників. Адже проведення профілактики нещасних випадків на виробництві та професій­них захворювань значно простіше і матеріально вигідніше, ніж витрати на лікування та відшко­дування шкоди за втрачене життя.

Слід зазначити, що одним із найважливіших шляхів зменшення рівня виробничого травма­тизму та професійного захворювання, поліпшен­ня стану охорони праці є об’єднання зусиль в цьому напрямі всіх зацікавлених сторін  робо­тодавців, органів місцевого самоврядування, профспілок, працівників. Тому відповідальність за виробничий травматизм і професійні захво­рювання, особливо в цей нелегкий для нас час, повинна бути досить високою.

Фонд соціального страхування України